Momentul anului in sporturile cu racheta, la Timisoara! Antrenamente cu un vicecampion mondial (P)

Vicecampionul mondial la padel Dante Luchetti va sustine la Timisoara, trei zile de antrenamente, cu toti cei dornici sa cunoasca, sa invete sau sa se perfectioneze in padel.


Nou la nivel mondial, derivat din tenis, padelul este un sport de socializare care se joaca la dublu. Se folosesc rachete de forma celor de tenis, insa fara corzi, iar terenul de joc e inconjurat de pereti din sticla.

Padel Center Timisoara, singura baza sportiva din vestul Romaniei cu terenuri profesioniste dotate dupa standardele World Padel Tour, e promotorul acestui sport nou si dinamic. Astfel, a facilitat intalniri cu profesionisti ai padelului, pentru pasionati si pentru cei care si-au propus sa descopere o activitate sportiva noua si intersanta.

In continuare, in perioada 24 – 26 septembrie 2021, la invitatia Padel Center Timisoara, va fi prezent aici Dante Luchetti, un sportiv cu un CV impresionant, care si-a pus in palmares, pe langa multiple titluri de campion national si regional, inclusiv titlul de vicecampion mondial. Dante Luchetti are 30 de ani experienta in padel, atat ca jucator profesionist cat si ca antrenor.  Acesta va sustine sesiuni de antrenamente la care sunt asteptati iubitorii de sport care doresc sa descopere o disciplina noua, dar si jucatorii dornici sa se perfectioneze.

Pe langa titlul de vicecampion mondial (2004, Argentina), Dante Luchetti a fost jucatorul numarul 1 la padel in Italia, a ocupat locul 17 la nivel mondial (FIP) si locul 18 in Spania. A castigat numeroase competitii internationale si a participat, alaturi de echipa nationala de padel a Italiei, la competitii mondiale si europene.

Orginiar din Argentina si stabilit in Italia, Dante Luchetti este, actualmente, unul dintre cei mai buni antrenori de padel din lume. El a pus la punct o metoda inovativa de joc si antreneaza sportivi de pe tot globul (cea mai recenta intalnire a sa fiind cu jucatorul de padel Augustin Tapia, numarul 5 mondial). A antrenat in Grecia, Suedia, Elvetia, Italia, Danemarca, Spania, Finlanda etc. Acum vine pentru prima data in Romania.

„Obiectivul meu principal este sa duc si sa dezvolt padelul in cat mai multe tari diferite. Padelul este un sport mai usor decat tenisul, este un sport distractiv. De aceea sustin cursuri de pregatire in Grecia, Italia, Belgia, Suedia, Franta, etc. Lucrez la o metoda inovativa de joc; pe baza schimbarii tactice, tehnica s-a schimbat, adancimea sutului, pozitia de urcare in teren, toate promoveaza un concept de padel modern si inovator”, declara Dante Luchetti.

Timisorenii sunt invitati sa descopere, alaturi de Dante Luchetti in zilele de 24, 25 si 26 septembrie, pasiunea pentru acest nou sport cu racheta. Programarile pentru o sesiune cu Dante Luchetti se fac telefonic (0786450073) sau pe retelelesociale ale bazei sportive Padel Center Timisoara.

Totii marii sportivi ai lumii joaca padel

Padelul este, in prezent, sportul cu cea mai rapida crestere din lume, numarand peste 10 milioane de jucatori la nivel mondial. In Spania este asa de popular incat, deja din anul 2014 a depasit tenisul, devenind al doilea sport ca numar de participanti, dupa fotbal. Jucatorii de padel spun ca are o dinamica aparte si ca este foarte distractiv.

Studii medicale au demonstrat ca acest sport este benefic atat pentru sanatatea fizica cat si cea mentala a practicantilor. Intr-o partida de padel se consuma aproximativ 600 de calorii, iar in plus, acest sport reduce riscul de a suferi de o boala cardiaca cu pana la 56%. Tototdata, ajuta la dezvoltarea mobilitatii, a echilibrului, vitezei, fortei si a coordonarii.

De aceea, pe langa disciplina lor, marii sportivi ai lumii joaca padel. Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal si Serena Williams sunt unii dintre tenismenii care joaca padel. Nadal detine chiar si un club de padel. Si fotbalisti precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi, dar si brazilianul Ronaldo fac partide de padel in timpul liber. Iker Casillas, de exemplu, a participat, in 2014, in turnee internationale de padel si chiar a inaugurat, pentru fundatia sa, un teren de padel ce ii poarta numele.

Gerard Piqué, Martina Hingis, Francesco Totti, Zlatan Ibrahimovic sunt alti sportivi care practica padelul. Regizorul serialului Vlad si al filmului Miami Bici, Jesus del Cerro, este  si el un mare fan al padelului.

Padelul s-a „nascut” in 1969

Padelul a aparut in anul 1969, la Acapulco, in Mexic, din initiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorinta afaceristului de a-si proteja terenul de tenis de vegetatia care ii invada curtea. Drept pentru care a ridicat pereti in jurul acestuia. Realitatea e ca peretii o ajutau insa mai ales pe sotia lui, sa nu mai scape mingile in decor, cand juca.

Un prieten al lui Corcuera a gasit conceptul cu pereti care inconjoara un teren de tenis nu doar surprinzator, ci si foarte interesant. I-a placut mai ales posibilitatea de a prelua in continuare mingile care loveau peretii, fara sa se opreasca jocul. Astfel, el a dezvoltat ideea. A creat un teren oficial, cu pereti de sticla, reguli de joc clare, care se aplica si in prezent.

Noul sport a primit propriul nume, padel, si a fost „exportat” in Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevarata obsesie nationala, apoi a cucerit tara dupa tara. In prezent sunt peste 10 milioane de jucatori de padel in intreaga lume.

 

Leave a Reply