Accident extrem de grav la Raliul Iasului! Pilotul Adrian Raspopa, in coma, medicii fac tot posibilul pentru a-l mentine in viata. UPDATE Pilotul a decedat

Proba speciala a Raliului Iasiului a fost suspendata, sambata, dupa ce o masina la volanul careia se afla pilotul Adrian Raspopa (foto 2) a fost implicata intr-un accident rutier, dupa iesirea in decor, in timpul circuitului din zona Hadambu.


Din primele informatii, pilotul bacauan Adrian Raspopa a fost incarcerat, iar copilotul Cosmin Diacu a iesit singur din masina. Cei doi au fost dusi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iasi.

“Pe locul 2 la general dupa PS1 la Raliul Iasului, echipajul Adrian Raspopa/ Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o iesire violenta in decor pe PS2 Hadambu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba speciala e intrerupta.

Adrian Raspopa a avut nevoie de interventia medicilor, a fost stabilizat si e transportat de urgenta la spital.

Cosmin Diacu este in afara oricarui pericol, dar are nevoie de investigatii suplimentare. Un elicopter ii preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judetean de Urgenta Iasi. Proba speciala cu numarul 2 se neutralizeaza”, au anuntat organizatorii, pe pagina de socializare a evenimentului.

Coordonatorul UPU-SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a facut precizari de ultima ora in legatura cu starea pilotului Adrian Raspopa.

Medicul anunta ca soferul se afla in coma, iar in aceste ore se depun toate eforturile pentru a-i salva viata.

Este intr-o stare critica, in soc hipovolemic, coma post resuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigatii si se iau decizii in ceea ce priveste necesitatea resuscitarii in continuare si a intrarii in sala de operatie.

Sunt leziuni severe la nivelul bazinului, abdomenului si cranio-cerebral. Echipa din spital, ATI si Urgente si clinici chirurgicale, fac toate eforturile pentru mentinerea in viata”, a explicat prof. univ. dr Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi. (C.R.)

UPDATE: Federatia Romaana de Automobilism Sportiv a anuntat ca pilotul Adrian Raspopa si-a pierdut viata in urma accidentului grav petrecut, astazi, la Raliul Iasiului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Judetean de Urgenta, acesta a fost operat, insa din cauza ranilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competitiei a decis oprirea tuturor probelor aflate in desfasurare si anularea etapei. La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstantele si modul de interventie la locul accidentului.

 

Leave a Reply