VIDEO Fost sef din Politia Satu Mare, prins la braconaj pe un fond de vanatoare privat. Politistul si-a construit si un foisor pentru impuscarea prazii

Un fost sef din Politia Satu Mare a fost prins la braconaj, pe un fond de vanatoare privat de pe raza comunei Crucisor, din judetul Satu Mare. Alaturi de acesta a fost surprins si un om de afaceri din judet.


Conform unor surse judiciare, este vorba despre colonelul in rezerva Giurgiu Voicu Marcel (64 de ani), care a fost sef la Serviciul de Evidenta a Persoanei Satu Mare.

Acesta a fost prins in flagrant, alaturi de un om de afaceri satmarean (39 de ani) din Botiz, in timp ce se pregateau sa braconeze, astaptand prada intr-un foisor construit fara stirea administratorilor unui fond de vanatoare privat, pe raza comunei Crucisor.

Totul s-a intamplat in noaptea de miercuri spre joi, cei doi fiind prinsi in flagrant de catre administratorii fondului de vanatoare, alaturi de un echipaj al Politiei Satu Mare, care continua cercetarile in cadrul unui dosar penal deschis in cauza pentru tentativa de braconaj.

Reprezentantii fondului privat de vanatoare spun ca nu a fost prima data cand fostul sef din politie a vanat ilegal. Mai ales ca si-a construit un foisor in padure unde sa poata sa stea sa observe prada. Acum, au reusit sa-l prinda in flagrant dupa ce au instalat camere de supraveghere pe drumul de acces.

“Am auzit de mai multe ori focuri si nu ne dadeam seama din ce cauza chiar langa cabana noastra de vanatoare si chiar aproape de localitate. Dimineata, la 06,30, i-am vazut cum s-au dus. Nu doar ca au stat in observator si au asteptat vanatul, au pus si smacuri, capcane ilegale si eu i-am vazut si am zis catre paznic: Hai sa stam pana diseara, aici, sa vedem ce se intampla. Si seara, pe la 20,40, au aparut”, a spus Florin Ciobra, reprezentant al asociatiei de vanatoare AV Oas .

Comisarul Giurgiu Voicu Marcel are 64 de ani si este fostul sef la Serviciul de Evidenta a Persoanei Satu Mare. A fost eliberat din functie in 2004, acuzat ca ar fi aprobat eliberarea de pasapoarte in regim de urgenta, in mod ilegal. Partenerul sau de vanatoare este un om de afaceri local.

Arma gasita acum era de altfel a barbatului de 39 de ani pentru care avea si autorizatie legala. Cei doi sunt vizati acum de un dosar penal pentru infractiunea de tentativa de a practica vanatoarea fara autorizatie. (V.E.)

Leave a Reply