Localitate din Timis plasata in carantina, dupa ce rata infectarii cu Covid-19 a ajuns la 5,13 cazuri la mia de locuitori! VEZI lista localitatilor unde rata de infectare a trecut pragul de 2 cazuri la mia de locuitori

Cele mai dure restrictii pandemice au revenit, de astazi, intr-una dintre cele mai mici comune din Timis, dupa depistarea mai multor persoane infectate cu noul coronavirus, rata ajungand la 5,13 cazuri la mia de locuitori.


Este vorba despre localitatea Secas, cu o populatie de 300 de persoane, unde, in urma unei decizii a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/ gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 20 – 5.

Exista si exceptii de la aceasta masura:

  • deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/ gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
  • deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
  • deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Mai mult, operatorii economici care desfasoara activitati de comert/ prestari de servicii in spatii inchise si/ sau deschise, publice si/ sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5 – 18.

In intervalul orar 18 – 5, operatorii economici pot desfasura si activitati de livrare la domiciliu.

De asemenea, se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise, in domeniul salilor de sport si/ sau fitness. (G.G.)

UPDATE: Rata infectarilor pe ultimele 14 zile, in Timis: Secas (5,13), Giulvaz (3,98), Bucovat (3,85), Denta (3,73), Darova (3,20), Dudestii Noi (2,51), Criciova (2,47), Oras Ciacova (2,45), Livezile (2,34), Giroc (2,32), Jebel (2,23), Iecea Mare (2,09), Pischia (2,09).

Leave a Reply