Finala Nationala a competitiei de idei inovatoare ClimateLaunchpad se va desfasura la Timisoara, in organizarea CCIA Timis (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener oficial in Romania al EIT Climate-KIC, organizeaza editia 2021 a Finalei Nationale a competitiei de idei inovatoare ClimateLaunchpad.


Evenimentul se va desfasura online, in 15 septembrie 20121, ora 14, accesand link-ul: ClimateLaunchpad Romania National Final sau poate fi vizionat in direct pe pagina EIT Climate-KIC Romania.

CCIA Timis invita firmele timisene sa participe la eveniment pentru a sustine cele 8 echipe finaliste ce isi vor prezenta ideile inovatoare “prietenoase cu mediu” si vor concura pentru a obtine un loc in cadrul finalei internationale –ClimateLaunchpad – cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de EIT Climate-KIC.

  • Danube Plastic Parks and Hydrogen Refueling Stations– facilitati comerciale pentru transformarea deseurilor din plastic in hidrogen;

  • Earth Prime – solutii pentru cresterea procentului de reciclare in zonele urbane Eco Cool Socks – productia de sosete din bumbac reciclat;

  • EcoTree – un marketplace inovator, care pune in legatura generatorii de deseuri cu colectorii si digitalizeaza procesul de reciclare;

  • EfdeN– solutii pentru refolosirea bateriilor uzate, provenite de la masinile electrice;

  • Teracota Studio – placi ceramice de gresie si faianta realizate prin procedee ecologice Verde – platforma online ce sprijina producatorii agricoli locali;

  • Solar EHC Electricity Heat and Cold–solutii pentru productia simultana a energiei electrice si termice.

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon, pentru care trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Informatii suplimentare se pot obtine la telefon 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro. Persoana de contact: Cristina Badulescu – coordonator Hub EIT Climate-KIC/CCIAT. (I.P.)

Leave a Reply