Printre secretarii de stat demisi de premierul Citu, si generalul (r) Irina Alexe! A devenit chestor de politie la 35 de ani, iar la 42 de ani a iesit din sistem, cu o pensie de serviciu de 14.000 de lei

Premierul Florin Citu i-a destituit, miercuri seara, pe toti secretarii de stat ai USR PLUS, decizia fiind publicata, deja, in Monitorul Oficial. Urmeaza sa fie demisi din functii, dupa retragerea USR PLUS de la guvernare, si cei 14 prefecti si 29 de subprefecti, mutare politica ce necesita o hotarare de guvern, care poate fi adoptata doar in sedinta a executivului.


“In momentul in care ai negociat cu AUR si cu PSD, nu pot sa am secretari de stat in ministere, pentru ca eu nu stiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a precizat Florin Citu. Printre secretarii de stat demisi, miercuri seara, de premierul Florin Citu se numara si Irina Alexe, fosta politista care s-a pensionat in 2016, la varsta de 42 de ani, cu o pensie de serviciu de peste 14.000 de lei.

Irina Alexe, membru PLUS, fusese adusa de USR-PLUS ca secretar de stat in Ministerul de Interne (MAI) pe motiv ca ar fi avut o “experienta indelungata juridica si administrativa” in acest minister. Schimbarea ei a fost semnalata de sindicatul politistilor Europol.

“Irina Alexe, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberata din functie, in aceasta seara, dupa degringolada creata in coalitia aflata la guvernare.

Aceasta a devenit chestor de politie la numai 35 ani si la doar 42 ani era un veritabil tanar pensionar, ceea ce a creat o imagine de ansamblu ca toti politistii se pensioneaza la aceasta varsta. Nimic mai fals, reamintim ca varsta standard de pensionare pentru un politist este de 60 ani”, au scris pe Facebook reprezentantii Sindicatului politistilor Europol. (Mara Ion)

Leave a Reply