Zi de doliu national! Teatrul National din Timisoara propune ca ziua de 5 septembrie sa fie dedicata memoriei marelui actor Ion Caramitru

Teatrul National din Timisoara propune si sustine ca ziua de 5 septembrie sa fie declarata zi de doliu national, in numele importantei istorice a prezentei lui Ion Caramitru pe scena Culturii si istoriei democratice a Romaniei moderne.


Vineri, 10 septembrie, Teatrul National din Timisoara a arborat steagul de doliu. La ora 12,30, Teatrul National a invitat publicul de pe toate continentele pe pagina sa de Facebook, pe pagina de Instagram sau pe site-ul www.tntimisoara.com pentru a-l conduce, prin rostirea sa, catre spatiul necuvintelor, pe cel care va ramane intotdeauna viu si puternic in memoria noastra, in istoria noastra, Ion Caramitru.

“Fratilor! Multumita lui Dumnezeu, am ajuns in studiourile Televiziunii. Am reusit sa ajungem aici, in spatele tancurilor… “.

Acestea au fost primele cuvinte ale libertatii romanilor, si au fost rostite  de Ion Caramitru. De acum inainte, despre Ion Caramitru va marturisi istoria. Despre marele actor Ion Caramitru va marturisi memoria milioanelor de spectatori ai spectacolelor si filmelor in care a jucat de-a lungul a peste 50 de ani de cariera.

Despre profesionistul implicat fundamental in destinul teatrului romanesc, despre directorul de teatru, despre ministrul Culturii, despre presedintele asociatiei profesionale a oamenilor de teatru din Romania vor marturisi UNITER, Teatrul National Bucuresti si intreaga cultura a Romaniei moderne. (E.T.)

Leave a Reply