Senatoarea Diana Sosoaca, dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce a agresat mai multe persoane si un medic dintr-un centru de vaccinare din judetul Iasi

Parchetul General anunta ca a deschis, joi, 9 septembrie, un dosar penal in urma incidentelor de la Rachiteni care au avut-o in prim plan pe senatoarea Diana Sosoaca.


Dosarul se afla la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a fost deschis „ca urmare a sesizarii din oficiu a organelor de politie precum si a formularii unei plangeri de catre o institutie publica”, se arata in raspunsul transmis la solicitarea RFI Romania.

Institutia care a depus plangerea este Directia de Sanatate Publica Iasi. Seful DSP Iasi anuntase anterior la RFI Romania ca plangerea trebuie depusa la Parchetul de pe langa Inalta Curte tocmai pentru ca in evenimente este implicat un parlamentar.

La solicitarea RFI România, Parchetul General spune ca cercetarile se desfasoara „in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de zadarnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal si de tulburarea ordinii si linistii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal.”

In urma unei solicitari RFI România, si Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 a reactionat miercuri in urma incidentelor de la Rachiteni.

CNCAV si-a exprimat ”dezaprobarea” fata de gestul senatoarei si i-a indemnat pe cei agresati sa sesizeze „institutiile abilitate imediat”.

Problema este ca, in videoclipul publicat pe pagina sa de socializare, senatoarea a chemat si la alte actiuni similare, astfel incat o situatie de genul celei de la Rachiteni s-ar putea repeta oricand.

De la Iasi Politia a anuntat si ea ca a demarat o ancheta, fara a furniza alte detalii, in conditiile in care senatoarea Diana Sosoaca, insotita de alte persoane a impiedicat procesul de vaccinare din Rachiteni, a agresat persoane care doreau sa se vaccineze si a culminat cu agresarea personalului medical.

In reportajul realizat de RFI Romania la Rachiteni, medicul de la centrul de vaccinare din comuna a declarat ca s-a temut pentru viata sa si a restului personalului medical si a deplans exact lipsa politistilor de la evenimente.

Rezultatul? Mai multe persoane din localitate, unele nedeplasabile, au ramas nevaccinate. (V.E.)

 

One thought on “Senatoarea Diana Sosoaca, dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce a agresat mai multe persoane si un medic dintr-un centru de vaccinare din judetul Iasi

  1. De la Diana Sosoaca va porni adevarata revolutie de eliberare sociala si nationala a Romanilor !!!
    Va fi vai de capul celor care o vor oprima pe ”senatoare” !!!

Leave a Reply