Festivalul UNTOLD. Inca din prima zi, jandarmii din Gruparea Mobila Cluj-Napoca au depistat mai multi tineri care au incalcat legea privind traficul si consumul de droguri

Inca din prima zi a festivalului Untold, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa, la care sunt asteptati peste 300.000 de spectatori, din 100 de tari, jandarmii si politistii au depistat persoane care consumau droguri.


S-a incheiat prima zi a festivalului, fara a fi inregistrate evenimente deosebite. Participantii au retrait bucuria spectacolului si au dansat pe ritmurile muzicii.

Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au actionat cu ocazia desfasurarii festivalului UNTOLD 2021 au constatat un numar de 8 infractiuni care vizeaza incalcari ale Legii 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si 4 sanctiuni contraventionale aplicate la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

In urma neregulilor constatate, politistii din Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au aplicat in total 38 de sanctiuni contraventionale, abaterile reprezentând incalcari ale normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si ale celor privind circulatia pe drumurile publice”, arata un comunicat trimis, vineri, de Gruparea de Jandarmi Mobila din Cluj-Napoca.

De asemenea, politistii clujeni au depistat 6 cazuri de incalcari ale legii privind traficul si consumul de droguri, conform Agerpres.

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si cei din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au constatat 6 infractiuni statuate de Legea 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, precum si de Legea 194/2011 privind combaterea operatiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevazute de acte normative in vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi si 18 avertismente privind incalcari constatate pe linia prevenirii situatiilor de urgenta si a regulilor referitoare la fumat in locurile publice”, se mai arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in punctele si posturile medicale, 126 de persoane au primit asistenta medicala din partea personalului SMURD si a paramedicilor pompieri.

“Majoritatea afectiunilor au fost solutionate pe loc, doar in sase situatii a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigatii si ingrijiri de specialitate”, se precizeaza in comunicat.

Pe timpul desfasurarii festivalului, un echipaj al Unitatii Speciale de Aviatie Caransebes din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al MAI, cu aeronava din dotare, a survolat zona, cu misiunea de a monitoriza si transmite in timp real datele necesare pentru buna desfasurare a evenimentului. (E.T.)

Leave a Reply