Din cauza unei declaratii politice a senatoarei Diana Sosoaca, canalul de Youtube al Senatului a fost suspendat timp de 7 zile

Canalul de Youtube al Senatului, pe care se publica inregistrari video si live streaming-uri din timpul sedintelor, a fost blocat timp de 7 zile din cauza unei declaratii politice a senatoarei Diana Sosoaca.


Conducerea Senatului a solicitat reevalurea situatiei, insa cererea a fost respinsa. Urmatoarea sanctiune este de 14 zile, iar la a treia abatere canalul se suspenda definitiv.

„Activitatile de publicare de inregistari video si de live streaming ale canalului de YouTube al Senatului Romaniei sunt suspendate pe o perioada de 7 zile, incepand cu data de 14 septembrie 2021, ora 18.58.

Motivul invocat de YouTube pentru suspendarea contului este «medical misinformation», iar regula incalcata a fost «YouTube doesn’t allow claims about COVID-19 vaccinations that contradict expert consensus from local health authorities or the World Health Organization (WHO)». Mai exact, este vorba despre o declaratie politica a dnei senator Diana Iovanovici Sosoaca, declaratie care, conform YouTube, incalca «Regulile comunitatii YouTube»“, potrivit unui comunicat al Senatului.

Senatul Romaniei, prin departamentul de specialitate, a solicitat YouTube reevalurea situatiei, insa cererea a fost respinsa.

„Regulile YouTube prevad faptul ca, in interval de 90 de zile, abonatului care acumuleaza 3 abateri de la reguli, ii va fi suspendata activitatea canalului. Asa cum am precizat, in acest moment, canalul de YouTube al Senatului Romaniei are activitatea suspendata pentru 7 zile, iar anterior, in luna aprilie, YouTube trimisese un avertisment pentru acelasi tip de abatere. Urmatoarea sanctiune prevazuta pentru incalcarea regulamentului YouTube este de 14 zile. Canalul de YouTube al Senatului va fi suspendat definitiv in situatia in care se va inregistra o a treia abatere“, conform sursei citate. (M.I.)

Leave a Reply