Fost ofiter judiciarist de la DNA, trimis in judecata pentru luare de mita! Comisarul sef Moise Eduard a divulgat informatii dintr-un dosar de urmarire penala instrumentat de procurori

Comisarul sef Moise Marius Eduard, fost ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, actualmente desfasurandu-si activitatea la varful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita, favorizarea faptuitorului si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.


Potrivit rechizitoriului intocmit de anchetatori, in perioada octombrie 2018 – iunie 2019, inculpatul Moise Marius Eduard, in calitate de ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui functionar din administratia publica locala foloase necuvenite pentru un om de afaceri, constand in obtinerea, de catre acesta din urma, a doua contracte pentru firma sa (din derularea carora a fost obtinuta suma totala de 2.158.262 lei).

In schimbul acestui „ajutor”, ofiterul de politie judiciara ar fi promis si ar fi asigurat functionarului acces la informatii nedestinate publicitatii, respectiv date cu privire la activitatile de urmarire penala derulate intr-un dosar al D.N.A. (momentele in care se realizau audieri de persoane, ridicari de documente etc.).

In perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux (Mercedes GLE 450/4MATIC AMG) inregistrat pe numele firmei in interesul careia ar fi actionat. In cauza au fost dispuse o serie masuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Anterior, la data de 15 decembrie 2020, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu omul de afaceri care a beneficiat de serviciile penale ale ofiterului judiciarist. Ulterior, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la doi ani si sase luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si sase luni si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a unor drepturi. (V.E.)

Leave a Reply