Recrutare din sursa externa! Politia de Frontiera Timisoara a scos la concurs 48 de posturi de agenti de politie, prin incadrare directa

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a scos la concurs 48 de posturi vacante de agenti de politie, specialitatea supravegherea si controlul trecerii frontierei, respectiv ture serviciu, prin incadrare directa.


Este vorba despre 10 posturi la Sectorul Politiei de Frontiera (SPF) Socol, 4 posturi la SPF Oravita, 8 posturi la SPF Deta, 16 posturi la SPF Cruceni, 10 posturi la SPF Lunga. Toate posturile sunt de agent III, Compartiment Ture serviciu.

Termenul limita al inscrierilor la concurs este 30.09.2021, iar dosarele de recrutare se pot depune exclusiv online, la adresa de e-mail cariera.timisoara@yahoo.com. Pentru a participa la concurs, candidatii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii cumulative, printre care sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania, studii liceale absolvite cu diploma de bacalaureat, sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica, in ultimii 7 ani, din motive disciplinare, sa nu fi desfasurat activitati de politie politica, sa nu aiba antecedente penale, cu exceptia situatiei cand a intervenit reabilitarea, sa fie apti din punct de vedere medical, fizic si psihologic, sa aiba un comportament corespunzator principiilor care guverneaza profesia de politist.

De asemenea, sa nu aiba tatuaje sau elemente ornamentale, neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara. De remarcat ca nu sunt admisi la concurs candidatii care, prin incadrare directa, ar dobandi un grad profesional mai mic decat gradul militar echivalent detinut in rezerva. 

Potrivit calendarului de concurs publicat pe pagina de internet a Politiei de Frontiera, in zilele de 11 si 12 octombrie va avea loc proba eliminatorie de evaluare a performantelor fizice, iar in 23 octombrie – testul scris pentru verificarea cunostintelor necesare indeplinirii atributiilor postului. Rezultatele finale vor fi cunoscute in 25 sau 26 octombrie, dupa solutionarea eventualelor contestatii. (G.I.)

Leave a Reply