Judecatoria Timisoara i-a dat castig de cauza jurnalistului Malin Bot in procesul cu avocatul Adrian Cuculis, care a cerut stergerea tuturor materialelor de presa in care este criticat

Judecatoria Timisoara dovedeste ca are si magistrati care incurajeaza libertatea de exprimare, spre deosebire de alte procese de presa, astfel ca, la termenul din 15 septembrie, au respins ca „neintemeiata” o cerere a avocatului Cuculis Adrian-Calin, care a solicitat ca jurnalistul Malin Bot sa fie obligat sa elimine de pe pagina sa de Youtube toate materialele de presa in care este criticat.


Prin cererea adresata Judecatoriei Timisoara, Adrian Cuculis a incercat sa obtina blocarea in regim de urgenta a campaniei de presa pe care Malin Bot a pornit-o impotriva sa si stergerea tuturor articolelor si clipurilor video in care jurnalistul il critica foarte dur.

In procesul de la Timisoara, reclamanti sunt Cuculis Adrian-Calin si Societatea civila de avocati „Cuculis & asociatii”, iar Malin Bot are calitatea de parat.

In paralel se deruleaza un alt proces, cu rolurile inversate: Malin Bot l-a dat in judecata pe Adrian Cuculis pentru denigrare si calomnie. Jurnalistul ii cere daune de 50.000 de euro. El invoca unele afirmatii facute de avocat, la adresa sa, la Romania TV.

„Am avut dreptate, am castigat primul proces cu avocatul Cuculis. Acesta a cerut abuziv Justitiei sa-mi interzica sa mai vorbesc despre el. Judecatoria Timisoara i-a respins cererea ca neintemeiata, i-a respins si pretentiile la cheltuieli de judecata”, a anuntat Malin Bot dupa procesul castigat, in prima faza, la Timisoara.

„Mai departe, Judecatoria a acceptat sa judece cererea mea reconventionala prin care am solicitat Justitiei sa-l oblige pe Cuculis sa achite 50.000 de euro pentru o campanie de publicitate online in care sa corectez calomnia facuta de acesta la adresa mea, pe Romania TV, pe pagina de Facebook a casei de avocatura si in emisiunile Adrianei Bahmuteanu unde avocatul a mintit ca eu sunt «platit de USR»”, a mai spus jurnalistul. (V.E.)

Leave a Reply