Un avocat prins beat la volan a incercat sa-i intimideze pe agenti. “Te zbor din politie!”. A fost condamnat la 1 an si doua luni de inchisoare

Florin Let, avocat in Baroul Arad, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost prins beat la volan si a refuzat sa sufle in fiola, pentru stabilirea alcoolemiei, iar, mai apoi, condus la spital, a refuzat si prelevarea de probe biologice.


Intalnirea cu politistii a avut loc in 13 decembrie 2019, imediat dupa miezul noptii, la ora 0,15, pe un bulevard din municipiul Zalau. Avocatul conducea un autoturism Audi si a fost oprit de un echipaj din cadrul Politiei Municipiului Zalau – Biroul Rutier. Observand ca acesta emana halena alcoolica, politistii i-au solicitat testarea cu etilotestul, insa avocatul a refuzat cu indarjire acest lucru.

Ba, mai mult, dupa cum se mentioneaza in rechizitoriul procurorilor, “avocatul a manifestat, in mod constant, o atitudine de superioritate la adresa agentilor de politie, pe alocuri chiar umilitoare, pentru ca la un moment dat sa devina chiar amenintatoare, spunandu-le nici mai mult nici mai putin ca “te zbor din politie”.

Celelalte aspecte de circumstantiere a faptei imprima, de asemenea, acesteia o gravitate deosebita. Inculpatul a condus autovehicolul pe o distanta de aproximativ 5 km, pe o artera principala din municipiul Zalau, dupa ce, in prealabil, consumase, conform propriilor afirmatii, 3 pahare de vin si 2 de tuica. Inculpatul a pus in pericol, prin conduita sa, si alte trei persoane, care se aflau in autovehicul la momentul comiterii faptei”, se mentioneaza in actul de acuzare.

Totusi, judecatorii Curtii de Apel Cluj au considerat ca exista si elemente de circumstantiere favorabile inculpatului, precum pozitia sincera din timpul procesului, incadrarea in munca, avand profesia de avocat, si conduita buna anterior comiterii infractiunii, fapta ce pare a avea un caracter exceptional.

In aceste conditii, desi risca pana la 5 ani de inchisoare, limita redusa cu o treime dupa recunoasterea faptei, Florin Let a fost condamnat la doar 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare, dar si 60 de zile de munca neremunerata la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau sau la Biblioteca Judeteana. (G.I.)

Leave a Reply