Refuza testarea si i se interzice accesul la locul de munca! O ingrijitoare de la Serviciul de Ambulanta Timis, evacuata cu jandarmii din institutia de urgente medicale

O ingrijitoare care-si desfasoara activitatea la Serviciul Judetean de Ambulanta Timis a iscat un adevarat scandal public si s-a adresat Inspectoratului Teritorial de Munca, dupa ce conducerea institutiei a luat decizia de a-i restrictiona accesul in unitatea de urgente medicale. Motivul: femeia, o antivaccinista convinsa, nu s-a imunizat anti-Covid si a refuzat sa fie testata.


Femeia considera ca masura este ilegala, dar reprezentantii Serviciului de Ambulanta Timis spun ca nu au incalcat nicio regula pentru ca orice cheltuiala legata de testare ar fi suportata de institutie. Nici in aceste conditii, femeia nu a dorit sa se testeze.

“Femeia de serviciu, culmea. Intr-o unitate strategica de interes national in stare de alerta, femeia de serviciu care face curatenie intre medici si asistente si care ii poate infecta pe toti creaza probleme. Nefiind vaccinata, am supus-o testarii cu ce test vrea ea. Este o ambitie, este o nevaccinista din Piata Operei care si in primavara vorbea la microfon. E o femeie conflictuala”, a declarat pentru Adevarul Iancu Leonida, seful Serviciului Judetean de Ambulanta Timis.

Mirela Paun s-a mai aflat in centrul unui scandal, atunci cand a refuzat vaccinarea si a fost cercetata disciplinar. La vremea respectiva, Victor Tepes, liderul de sindicat in cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Timis, a fost de partea angajatei si a aparat-o. Acum, Tepes se declara de partea conducerii institutiei. Acesta a precizat ca sindicatul este de acord cu testarea personalului nevaccinat, cu conditia ca toate cheltuielile sa fie suportate de institutie, nu de angajati. “Doamna nu vrea sa fie testata. Nu pot sa o ajut in cazul asta pentru ca incalcam niste reguli. Am avut o discutie cu dansa, i-am spus ca poate sa isi puna in pericol familia. Mi se pare corect sa fim testati atat timp cat nu suntem vaccinati. Doamna spune ca nu vrea sa se testeze pentru ca nu vrea sa fie scobita in nas la fiecare trei zile”, a declarat Victor Tepes.

Pe de alta parte, femeia spune ca ar fi plecat, dar prin desfacerea contractului de munca din cauza institutiei. „Atata sunt de josnici. Am zis: plec frumos. Desfaceti-mi contractul de munca. Nu, atunci pleaca acum, te scoatem asa fara, au chemat Jandarmeria sa ma scoata, au tras de mine sa ma scoata afara din unitate. Nu accept, este o discriminare, este un abuz. Sunt sanatoasa, nu am simptome, chiar nu vreau sa ma supun acestui test. Ori te vaccinezi, ori te testezi, ori nemotivat. Pleci acasa nemotivat. Am spus nu accept niciuna. Eu am venit sa lucrez, nu plec nemotivat, desfaceti-mi contractul de munca. Si imi spuneti acolo motiv, pentru ca nu ma testez”, a declarat Mirela Paun pentru Digi 24. (G.G.)

Sursa foto: digi24.ro

Leave a Reply