Ludovic Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputatilor si a lansat un atac extrem dur la noua echipa de conducere a PNL. “Planificatorii acestei lovituri de partid si-au batut joc de PNL!”

Dupa infrangerea de la congres, Ludovic Orban si-a depus, astazi, demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor la partid, la biroul noului lider al PNL, Florin Citu. El a explicat ca nu si-a depus demisia la secretariatul Camerei pentru ca, daca ar face asta, ar fi organizate alegeri pentru aceasta demnitate si ar exista riscul ca PNL sa piarda functia in favoarea cuiva de la PSD.


Totodata, Ludovic Orban a lansat un atac extrem de dur la noua echipa de conducere a PNL, in frunte cu Florin Citu, pe care o acuza ca este „un pericol pentru democratie” si „planificatorii unei lovituri de partid”.

Acuzand ca votul la congres a fost controlat strict de oamenii lui Citu, fostul lider al PNL a avertizat ca nimic nu garanteaza ca acest lucru nu va fi folosit „in ansamblul societatii romanesti, impiedicand exercitarea dreptului de vot”.

„Daca cineva crede ca poate sa-mi inchida gura, nu ma cunoaste. Sambata si duminica am asistat la cele mai grave incalcari ale normelor democratice care au fost savarsite vreodata de un partid politic in ultimii 31 de ani”, a declarat luni Orban, acuzand ca echipa Citu a folosit puterea de stat pentru intimidarea membrilor PNL.

„Totul a culminat de un asa zis congres in care a fost incalcat flagrant dreptul de a alege liber. Mecanismul de control pare desprins din apanajul regimurilor totalitare. Sa vezi cum impiedica exercitarea dreptului de vot e fara precedent in democratie. Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternica lovitura in democratie si uneltele lor jalnice si-au batut joc de PNL”, a spus el.

„Raman acelasi om, nu pot fi infrant. Voi continua lupta pentru lucrurile in care cred”, a mai spus Orban. (Mara Ion)

Leave a Reply