Carantina de noapte revine la Timisoara, dupa ce rata de infectare cu Covid-19 a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. VEZI celelalte restrictii

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a trecut Timisoara pe anexa 2 cu restrictii, dupa ce duminica rata de infectare in municipiu a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Daca, pana acum, timisorenii puteau intra cu certificat verde in restaurante sau sali de sport, de marti, nici macar cei vaccinati sau care au trecut prin boala nu mai pot face acest lucru. In plus, se interzic si nuntile si botezurile, alte evenimente private, concertele sau orice spectacole. Vezi si celelalte restrictii, intr-un grafic intocmit de Primaria Timisoara.


De deciziile CJSU Timis mai sunt privite peste 30 de alte orase si comune din judet. Pe anexa 1, cea care prevede „carantina de noapte” toata saptamana intra, printre altele, Dudestii Noi, Dumbravita si Mosnita Noua. Iata toate modificarile operate de CJSU Timis luni:

UAT-urile Dudestii Noi, Dumbrava, Dumbravita, Mosnita Noua si Padureni au fost trecute pe anexa 1, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.

Municipiul Timisoara, alaturi de UAT-urile Giroc, Otelec, Parta https://covid19.primariatm.ro/restrictii si Sag au fost trecute pe anexa 2, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori.

UAT-urile Biled, Brestovat, Giera, Jamu Mare, Margina, Gataia, Recas, Racovita, Sandra si V.V.Delamarina au fost trecute pe anexa 3, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 6/1000 de locuitori.

UAT-urile Foeni, Ghilad, Iecea Mare, Jebel, Nadrag, Faget, Pesac, Pischia, Satchinez, Tormac, Valcani si Voiteg au fost trecute pe anexa 4, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori.

Reamintim ca, pe anexa 4, la rate intre 2 si 3, exista doar limitari ale numarului de persoane la accesul in anumite spatii interioare si evenimente. La rate intre 3 si 6, accesul este permis, in aceleasi situatii, doar celor care prezinta certificat COVID-19 – vaccinati, testati sau care au trecut prin boala. La rate de peste 6 se interzice accesul tuturor la aceste activitati.

In paralel, se introduce si carantina de noapte, doar in weekend, la rate cuprinse intre 6 si 7,5; peste pragul de 7,5, carantina de noapte se aplica toata saptamana. Asta presupune deplasare doar cu declaratie pe propria raspundere sau adeverinta de la angajator dupa ora 20.00, dar si inchiderea agentilor economici la ora 18.00.

Pentru Timisoara, situatia restrictiilor in timp real poate fi urmarita la: https://covid19.primariatm.ro/restrictii. De mentionat ca, marti, rata in Timisoara este posibil sa treaca de 7,5, situatie in care carantina de noapte ar putea fi valabila toata saptamana. (G.G.)

 

Leave a Reply