Doi inspectori de la ANAF, retinuti de procurorii DNA pentru o spaga de 2.500 de lei, intr-un caz de rambursare a TVA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 30 septembrie 2021, a inculpatilor:


Rosca Florin Cristian, la data faptelor inspector principal in cadrul A.N.A.F. – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de:
– luare de mita,
– trafic de influenta.

Zeca Mirela, la data faptelor consilier superior in cadrul A.N.A.F. – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:
La data de 17 august 2021, in contextul efectuarii unui control, inculpatul Rosca Florin Cristian, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit pentru sine si pentru colega sa, inculpata Zeca Mirela, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societati comerciale.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinsi si primiti de cei doi inculpati pentru ca, in raportul de inspectie fiscala pe care urmau sa il intocmeasca in vederea solutionarii unei cereri de rambursare TVA in cuantum de 10.349 lei, depusa de omul de afaceri, sa constate ca societatea acestuia este indreptatita la rambursarea TVA in cuantumul solicitat.

In acelasi context, inculpatul Rosca Florin Cristian i-ar fi promis omului de afaceri ca isi va exercita influenta pe care a lasat sa se inteleaga ca o are asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul A.N.A.F. – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov, pentru ca acestea sa aprobe raportul de inspectie fiscala asa cum a fost intocmit. (V.E.)

Leave a Reply