TRAGEDIE la Constanta! 9 pacienti COVID internati la Spitalul de Boli Infectioase au decedat, in urma unui incediu izbucnit la Sectia ATI. Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa

Un incendiu puternic a avut loc, vineri dimineata, la Sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta, care s-a soldat cu moartea a 9 pacienti, intoxicati cu fum, si evacuarea celorlalti peste 100 de bolnavi. „Incendiul s-a manifestat la nivelul sectiei ATI cu pacienti COVID, la 09,53 a fost activat Planul Rosu de Interventie. Sunt 9 pacienti decedati. Intregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10,55. Au fost prealertate toate spitalele din judet pentru preluarea pacientilor”, au transmis reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).


Spitalul de Boli Infectioase din Constanta se afla in subordinea Primariei Constanta. Institutia este condusa inca din anul 2009 de managerul Stela Halichidis, numita in functie pe vremea administratiei Radu Mazare. Cladirea spitalului este veche de 60 de ani.

In urma acestei tragedii, Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a deschis un dosar pentru ucidere din culpa. Politisti si criminaliti au plecat de la Bucuresti spre Constanta, unde se vor ocupa de ancheta alaturi de procurorii constateni. Aparatele medicale vor fi ridicate pentru expertiza, pentru a se constata daca a fost o defectiune tehnica sau o eroare umana. (G.G.)

Leave a Reply