Manelistul Leo de la Strehaia, ridicat de politisti si dus la inchisoare, alaturi de mama sa si de fratele vitreg! Va sta in spatele gratiilor 2 ani si jumatate, pentru o evaziune fiscala de 3 milioane de euro

Manelistul Leo de la Strehaia, impreuna cu mama sa si un alt barbat, au fost ridicati, miercuri seara, de politistii din Strehaia si condusi la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, unde acestia isi vor ispasi pedepsele privative de libertate la care au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti.


“In aceasta seara, politistii din cadrul Politiei Strehaia au identificat si retinut doi barbati, de 47 si respectiv 50 de ani, si o femeie, de 61 de ani, toti din orasul Strehaia, pe numele carora Tribunalul Bucuresti a emis mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea. Barbatul de 47 de ani a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare, barbatul de 50 de ani la 1 an si 6 luni de inchisoare, iar femeia la 2 ani de inchisoare, pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala”, a transmis Politia Judeteana Mehedinti.

Cantaretul a fost trimis in judecata, in 2017, pentru contrabanda cu benzina, procurorii estimand un prejudiciu de 3 milioane de euro.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis apelurile declarate de Ion-Stelica Mihai (Leo de la Strehaia), Marian Mihai (mama acestuia), Ioan Mihai, Gheorghe Gheorghe si Ionut Dumitra impotriva unei sentinte a Tribunalului Bucuresti, din 27 iulie, diminuandu-le pedepsele.

In apel, Ion-Stelica Mihai a fost condamnat la 2 ani si jumatate luni inchisoare cu executare, fiind acuzat de tentativa la stabilirea cu rea-credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor, avand ca rezultat obtinerea fara drept a unor sume de bani cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul general consolidat.

Maria Mihai, Ionut Dumitra si Ioan Mihai au fost condamnati la cate 2 ani inchisoare cu executare, pentru complicitate la tentativa la fapta savarsita de Ion-Stelica Mihai. Cel din urma este deja detinut pentru executarea unei pedepse in alt dosar.

Pentru aceeasi fapta, Gheorghe Gheorghe a fost condamnat la 1 an si sase luni de inchisoare cu executare.

Reamintim ca, in prima instanța, la termenul din 27.07.2021, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe manelistul Leo de la Strehaia, pe mama acestuia, Maria Mihai zisa Patroana, pe fratele vitreg, Ioan Mihai zis Mex, si pe varul Gheorghe Gheorghe la cate 3 ani de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala, mai exact tentativa la stabilirea cu rea-credinta de catre contribuabil a impozitelor, taxelor sau contributiilor si complicitate la aceasta tentativa.

In conditiile in care, in 2.10.2021, raspunderea penala a evazionistilor s-ar fi prescris, judecatorii au decis sa dea un verdict definitiv pana atunci. (V.E.)

Leave a Reply