Desi este vaccinat si a trecut prin boala, subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu s-a infectat din nou cu SARS-CoV-2

Subprefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, care esta vaccinat si a trecut prin boala, a anuntat, miercuri, ca este din nou infectat cu SARS-CoV-2. El atrage atentia asupra testelor rapide, care pot fi fals negative, favorizand  transmiterea virusului in scoli si apoi in familii, mai cu seama ca exista parinti care nu declara boala copiilor, confundand simptomele cu cele ale unei viroze.


Draganescu spune ca el si intreaga sa familie se testeaza des si probele au iesit negative, dar la inceputul saptamanii a fost confirmata pozitiv fetita sa, la scoala.

“Din ce mi s-a relatat, sunt parinti care ascund cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 ale copiilor lor, in loc sa informeze la clasa. Copiii au forme mai usoare, pe care unii parinti le declara ca fiind enteroviroze deoarece simptomatologiile sunt asemanatoare.

Astfel, orele vor continua in acele clase, desi ar trebui trecute in online pentru a nu mai infecta alti elevi si pe parintii acestora. Sper ca nu sunt cazuri cand aceste lucruri se intampla cu acordul cadrului didactic de la clasa respectiva, stiut fiind ca online-ul nu are multi adepti pe la noi. De asemenea, testele rapide pot fi fals negative, ele neavand acuratetea unui test RT-PCR.

In familia mea facem des teste rapide care ies negative, dar cand eu am facut test PCR am iesit pozitiv. In acest context pandemic, iata ca ajungem cu multe localitati la incidente de peste 15 la mia de locuitori si nu stiu daca suntem in varful valului patru”, a afirmat Ovidiu Draganescu intr-o postare pe Facebook. (G.G.)

Leave a Reply