Aproape 900 de elevi din Timis, infectati cu Covid-19. “Vom incepe controale in unitatile de invatamant, pentru a verifica modul in care se respecta regulile”, anunta inspectorul general Marin Popescu

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Marin Popescu, a anuntat, miercuri, ca incepand de joi, 7 octombrie, vor avea loc controale sistematice in unitatile scolare, pentru a verifica modul in care sunt respectate regulile de prevenire a raspandirii virusului SARS-CoV-2.


“Inspectoratul Scolar impreuna cu Directia de Sanatate Publica Timis si cu Politia Timis, prin Biroul de Siguranta Scolara, va incepe, de joi, controale sistematice in unitatile de invatamant, pentru a verifica modul in care se respecta circuitele, regulile, in pauze si in timpul orelor, pentru ca este foarte important ca in aceasta perioada sa fie respectate regulile in comunitati. Respectarea stricta a regulilor este prioritate zero in invatamant si este decisiva in aceste momente”, a afirmat Marin Popescu.

Conform datelor facute publice de seful ISJ Timis, miercuri au fost raportate 880 de cazuri de elevi infectati cu SARS-CoV-2, 318 angajati din sistem, iar 649 de clase isi desfasoara cursurile online.

Din totalul celor peste 90.000 de elevi din judet, 13.686 invata online, la care se adauga cei 385 de elevi care au motivari pentru a urma scoala online. Potrivit lui Popescu, in total sunt 14.071 de elevi online, ceea ce reprezinta 14,03% din numarul total al elevilor din sistemul preuniversitar judetean. (G.G.)

 

Leave a Reply