Raed Arafat nici nu vrea sa auda ca o masina de pompieri sa pazeasca de incendii Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. ”Nu exista! Asta inseamna sa ai cate o masina la fiecare spital din tara si asta nu se poate”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat ca nu este de acord, sub nici o forma, ca o masina de pompieri sa pazeasca Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Aceasta replica vine dupa ce, ieri, managerul Cristian Oancea a solicitat si a primit o autospeciala de pompieri, care sta parcata in curtea unitatii spitalicesti, pentru a putea interveni din primele secunde ale declansarii unui incendiu.


”Nu exista! Sa pazesti spitalele cu masina de pompieri, nu exista. Asta inseamna sa ai cate o masina la fiecare spital din tara si asta nu se poate. Legea spune ca fiecare institutie trebuie sa aiba personal propriu de prevenire, sa verifice situatia energetica.

Personal propriu este ca ai pe tura 2-3 pompieri care verifica pe partea asta de preventie. Nu poti sa pui o masina de pompieri sa pazeasca spitalul, asta nu se intampla nicaieri in lume.

Incendii in spitale au fost si in afara, in alte tari. Asta nu scuza ceea ce s-a intamplat la noi, dar nici sa nu credem ca doar la noi se intampla”, a spus Raed Arafat.

Ieri, dupa ce ISU Timis a trimis o autospeciala in curtea spitalului, Cristian Oancea a multumit pentru promptitudinea cu care i-a fost aprobata cererea.

“Masina de interventie a colegilor de la ISU Banat, de la Detasamentul 1, va ramane in curtea noastra, pregatita sa intervina, daca va fi cazul.

Desi personalul spitalului nostru este instruit permanent si avem o autorizatie la incendiu pe tot ceea ce inseamna sisteme de instalatii, cladirea este foarte veche, existand un potential pericol.” (G.G.)

Leave a Reply