Considerat “calul troian” al USR in PNL Timis, rebelul Raul Ambrus va fi dat afara din partid. “Poate sa puna in pericol o constructie politica, pentru ca este mai usor de controlat decat restul consilierilor”

Alin Nica, liderul PNL Timis, a anuntat, azi, in cadrul unei conferinte de presa, ca excluderea din partid a lui Raul Ambrus, tanarul liberal care a stat la baza scandalului din PNL Timisoara, unde a dorit sa fie presedinte, este o chestiune de timp si de proceduri birocratice.


Acesta subliniaza ca Ambrus, prin pozitia sa pericliteaza o constructie politica realizata la nivel local si ca ar fi manipulat de USR.

Ar trebui sa ne uitam la Colterm, zilele trecute. USR-istii au votat la Colterm fara a tine cont de parteneri (n.r. liberalii). A fost o intelegere pe sub masa, cu un consilier local care va fi exclus din partid, este deja suspendat.

El poate sa puna in pericol o constructie politica care asigura o stabilitate politica la nivel local, PNL are 9 consilieri locali. USR a negociat cu Raul Ambrus si acesta si-a pus batausii in Consiliul de Administratie de la Colterm. De asta nu am votat si nu vom vota niciodata o astfel de propunere.

Noi nu am votat nici membrii USR, nici membrii PNL, pentru ca am observat ca partenerii nostri sunt mai inclinati in a promova pe functii de oameni neaveniti care nu au legatura cu domeniul si ii lasam sa gaseasca solutii cu acesti oameni pe care ei si i-au ales. Dar hai sai lasam sa vedem, daca vom avea caldura la iarna. Eu ce pot sa fac? Decat sa spun ca ceea ce ei fac nu e bine”, a anuntat, vineri, Alin Nica.

Liderul PNL Timis spune despre (inca) colegul sau Raul Ambrus ca s-a autoexclus din partid prin manifestarile sale. Acum, el si alti 18 membri, sunt in drum spre excludere din partid.

”Domnul Ambrus nu a mai participat la sedintele noastre de grup din consiliul local, practic s-a autoexclus. Chiar daca era suspendat, el participa la aceste sedinte. S-a autoexclus, practic, din Partidul National Liberal. Dar vom formaliza aceasta decizie de excludere, vom urma procedurile legale si statutare si domnul Ambrus nu va mai fi membru al PNL, alaturi de cei 18 membri care au fost suspendati dupa alegerile de la PNL Timisoara. Macar se separa apele si stim cine cu cine joaca”, a mai spus Nica.

Acum, PNL se vede nevoit sa trimita in Consiliul Local Timisoara care nu mai voteaza conform intereselor actuale ale filialei, spune seful Nica. Din pacate, excluderea nu se poate face usor, dar se va incerca schimbarea legislatiei. Cei de la USR sunt acuzati ca prefera sa controleze un singur om, decat un numar de noua alesi si un partid puternic.

”Vom face demersuri sa schimbam codul administrativ, sa fie mult mai usor pune in practica decizia de excludere sa nu mai asteptam judecarea peste tot. Am putea sta pana la alegerile viitoare. Si nu este corect, sau la schimbari de majoritati, asa de conjunctura, cum este la Timisoara.

Cred ca Ambrus o face din oportunism, asta vad eu, iar cei de la USR, aviz dupa oameni pe care pot sa-i controleze. Se compromite si mai mult pentru ca, iata, acum pun inapoi oameni pe care i-a dat jos spunand ca sunt incompetenti, iar acum ii pun inapoi.

E mai usor de controlat ca restul consilierilor, e unul singur. E mai usor decat sa discuti cu noua sau direct cu un partid care este puternic, asa cum est e PNL. E mai usor de multumit un singur om, iata, cu functii prin Colterm”, a mai spus Nica.

De rezolvat mai e de rezolvat o problema similara si la consiliul judetean. Acolo au fost doi ”rebeli”. Urmeaza, in timp scurt, validarea lui Eugen Grigoroiu pe un mandat de ales judetean. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply