Politistii locali din Timisoara verifica, zilnic, peste 1700 de persoane afectate de Covid-19, care se afla in carantina sau in izolare la domiciliu

Politistii locali din Timisoara continua sa fie implicati in activitatile desfasurate pe raza municipiului pentru combaterea raspandirii noului coronavirus SARS-Cov2, prin actiunile de verificare a persoanelor izolate si carantinate la domiciliu. In ultima perioada, numarul acestora a crescut din nou, fiind verificate zilnic peste 1700 de persoane, in medie.


Aceasta activitate i-a revenit, de la inceputul pandemiei, exclusiv Politiei Locale, care a angrenat efective zilnic pentru a preveni raspandirea coronavirusului. Majoritatea cetatenilor au manifestat intelegere si disponibilitate fata de activitatea politistilor locali. Mai mult, sunt foarte multe cazurile in care au solicitat sprijinul acestora in achizitionarea de medicamente, alimente sau alte bunuri esentiale.

De foarte multe ori au existat, pe langa aceste aprecieri verbale, si scrisori de multumire ale celor care s-au simtit mai in siguranta prin contactarea zilnica a politistilor locali.

Un timisorean aflat in aceasta situatie ne-a transmis ca ”ma aflu in carantina (…), am fost verificat de catre echipaje formate din agenti ai Politiei Locale Timisoara, tin sa le multumesc in mod special, au avut un comportament civilizat, foarte amabili de a se interesa de sanatatea mea, chiar s-au oferit a ma ajuta daca am nevoie de bunuri sau ajutor medical”.

O alta timisoreanca ne-a transmis ”deosebit respect si consideratie, doresc sa va multumesc pentru gestul de umanitate, compasiune si profesionalism de care echipajele dvs au dat dovada pe perioada carantinarii mele si a copilului, ne-am simtit protejate, iar agentii care au fost zilnic extrem de politicosi, au fost empatici, intrebandu-ne de starea noastra si daca avem nevoie de ceva”.

Europarlamentarul Maria Grapini ne-a transmis, de asemenea, ca ”va multumim pentru modul in care v-ati facut datoria. Ne-am simtit protejati. Meritati apreciere si cred ca doar respectul reciproc si respectarea regulilor ne face viata mai buna si mai sigura”.

Politistii locali sunt recunoscatori, la randul lor, cetatenilor care au inteles sa respecte legea si sa contribuie, prin acest lucru, la limitarea raspandirii acestui virus care face victime.

De asemenea, ar trebui mentionat si faptul ca, pe langa aceasta activitate, s-a actionat permanent si pe celelalte linii, cum sunt mentinerea ordinii si linistii publice, circulatie rutiera, protectia mediului, comert ilicit, disciplina in constructii, fiind inregistrate aproape 10.000 de sesizari de la inceputul anului.

Pentru ca volumul de munca este in crestere, politistii locali ar aprecia de asemenea, ca toate sesizarile sa fie pertinente, reale, la obiect, pentru a nu pierde din timpul de verificare a altor situatii mai stringente in aceasta perioada. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply