Romania, in Marea Finala Internationala ClimateLaunchpad 2021, cu o platforma on-line de sprijinire a producatorilor agricoli locali (P)

VERDE este una din echipele din Romania desemnate castigatoare ale Finalei Regionale pentru Europa de Est si Orientul Mijlociu a ClimateLaunchpad 2021, desfasurata in perioada 29 – 30 septembrie 2021.


In competitie au intrat 36 de echipe din 12 tari, impartite pe 7 tematici si 7 ateliere, respectiv Adaptation and Resilience, Circular Economies, Clean Energy, The Next Big Thing, Food Systems, Urban Solution, Sustainable Mobility.

14 echipe castigatoare ale editiei regionale vor participa, in perioada 27-29 octombrie, la ClimateLaunchpad Grand Global Final.

Reamintim ca la etapa nationala a ClimateLaunchPad, organizata in 15 septembrie a.c. de CCIA Timis, in calitate de partener oficial in Romania al Programului EIT CLIMATE KIC, au participat 8 echipe care si-au prezentat ideile inovatoare de business, concurand  pentru un loc in etapele regionala si internationala. Dintre acestea, trei echipe – VERDE, EcoTree si EFdeN Terry au fost desemnate   castigatoare ale etapei nationale.

VERDE – platforma on-line de sprijinire a producatorilor agricoli locali, isi va prezenta idea inovatoare “prietenoase cu mediul” la Grand Global Final (27 – 29 octombrie a.c.), pentru castigarea unei prime investitii in business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  si 2.500 euro locul III.

ClimateLaunchpad este cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de EIT Climate-KIC, destinata atragerii potentialului de tehnologii inovative din Europa si oferirii de oportunitati pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon si la atenuarea efectelor schimbarilor climatice.

Informatii suplimentare la tel. 0372185285, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela Colban – reprezentant Hub EIT Climate-KIC.

EIT Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa destinat prevenirii schimbarilor climatice, fiind compus din companii private dinamice, organizatii academice de renume si institutii ale sectorului public. EIT Climate KIC a fost creata in 2010 de catre Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT).

Leave a Reply