Un tanar de langa Timisoara a inselat mai multi taximetristi din Alba Iulia. VEZI metoda prin care a “castigat” aproape 10.000 de lei

Politistii din Alba Iulia au identificat si retinut un tanar din judetul Timis, care este suspectat de comiterea mai multor fapte de inselaciune. Pentru obtinerea de probe, politistii au efectuat doua perchezitii.


Potrivit IPJ Albal, la data de 14 octombrie 2021, politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniti de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, au efectuat perchezitii la doua imobile din judetul Timis, in vederea documentarii activitatii infractionale a unui tanar, de 23 de ani, din comuna Giarmata, care este banuit de savarsirea a 12 infractiuni de inselaciune ale caror victime au fost persoane din municipiul Alba Iulia.

Din cercetari a rezultat ca, in perioada aprilie – septembrie 2021, tanarul ar fi indus in eroare 12 taximetristi, din Alba Iulia, prin plasarea de comenzi de tip comision.

In contextul comenzilor si profitand de amabilitatea taximetristilor, tanarul le-ar fi solicitat acestora si transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor statii de plata care sunt amplasate in incinta unor supermarketuri din municipiu, promitandu-le ca va restitui banii, odata cu livrarea comenzii.

Ulterior, acesta nu ar mai fi raspuns la telefon, pentru a achita serviciile si pentru a restitui sumele transferate

Valoarea totala a prejudiciului, cauzat celor 12 victime, este de 9.690 lei.

In urma perchezitiilor efectuate, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor, 5 telefoane mobile, un laptop si alte mijloace electronice precum si 27.450 euro si 4.012 lei.

In cursul zilei de azi, 15 octombrie 2021, persoana retinuta va fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, pentru dispunerea masurilor legale.

Cercetarile sunt continuate, pentru stabilirea intregii sale activitati infractionale. (V.E.)

Leave a Reply