A sarutat cu forta o minora si s-a ales cu 2 ani de inchisoare! Judecatoria Sebes a pronuntat verdictul intr-o cauza atipica de agresiune sexuala

Judecatoria Sebes a solutionat, in prima instanta, un dosar penal intalnit destul de rar pe rolul instantelor din Romania, cu un barbat in varsta de 58 de ani trimis in judecata de procurori, dupa ce, cuprins de o afectiune de moment, a imbratisat si sarutat nepotica unui prieten.


Faptele cercetate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sebes s-au petrecut la sfarsitul anului 2019, insa instanta a pronuntat verdictul doar dupa aproape doi ani de dezbateri, la termenul din 12 octombrie 2021, cand judecatorul cauzei a publicat si motivarea sentintei.

Potrivit starii de fapt retinuta in motivare, in data de 14 noiembrie 2019, o eleva, care pe atunci avea 12 ani, a plecat de la scoala si, pe traseul catre casa, a intrat pe la locuinta bunicilor din Sebes. Acolo se afla bunicul minorei, care, pentru cateva minute, a parasit locatia, pentru a merge pana la un vecin, in casa alaturata.

La scurt timp de la plecarea bunicului, in locuinta si-a facut aparitia Ioan B., un barbat in varsta de 58 de ani, la data faptelor.

Dupa ce a intrat in casa, acesta a salutat-o pe minora ”si i-a spus ca lasa o suma de bani pentru bunicul sau, suma despre care a sustinut ca este datorie mai veche fata de el, iar la un moment dat a inceput sa ii faca diferite complimente persoanei vatamate precum „ce mare te-ai facut si ce frumoasa esti!”, se mai arata in documentul citat.

Apoi barbatul s-a apropiat de minora si fara ”acordul acesteia, a prins-o in brate si a inceput sa o pupe pe toata fata de mai multe ori, inclusiv pe buze, dupa care i-a dat drumul”, este scris in motivare.

Minora s-a speriat iar barbatul ”a intrebat-o pe aceasta daca are emotii si i-a solicitat ca ea sa il imbratiseze pe el, lucru cu care minora nu a fost de acord, dar inculpatul, impotriva vointei ei, a imbratisat-o din nou si, la fel ca prima data, a sarutat-o pe frunte, pe obraz dupa care i-a dat drumul”, se mai arata in document. Dupa momentul de efuziune, barbatul a parasit locuinta in viteza.

Chemat in fata anchetatorilor, sub acuzatia de agresiune sexuala, inculpatul a confirmat declaratia minorei si a acceptat sa incheie un acord de recunoastere a vinovatiei.

Judecatoria Sebes a tinut cont de atitudinea sincera a inculpatului si i-a aplicat o pedeapsa sub minimul special, condamnandu-l la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la instanta superioara, in termen de 10 zile de la comunicare. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply