VIDEO Eveniment unic in Romania! Pirotehnisti din toata tara au participat la Sacalaz, langa Timisoara, la o inedita prezentare de artificii, petarde si alte obiecte explozive

Un show pirotehnic nemaivazut in Romania a fost organizat, in urma cu cateva zile, de SC Fireshow SRL, cel mai mare importator si distribuitor de materiale pirotehnice din tara, la sediul companiei din Sacalaz, localitate aflata la cativa kilometri de Timisoara.


Pirotehnisti din toata tara au fost prezenti la acest eveniment spectaculos, in interes de afaceri, in conditiile in care le-a fost prezentata colectia de toamna-iarna de artificii, rachete, petarde, candele, bombite, cabluri de fitile si lansatoare, obiecte pirotehnice, al caror efect exploziv si multicolor va putea fi admirat la evenimentele cu staif din perioada urmatoare, dar mai cu seama in noaptea de Revelion.

Nu mai putin de 270 de produse noi, concepute pentru Fireshow in laboratoarele din China, a caror prezentare s-a transformat intr-un spectacol fantezist de explozii controlate si jocuri pirotehnice, care a luminat cerul Sacalazului timp de aproape doua ore. Fiecare pirotehnist si-a notat in catalogul primit la intrare produsul sau produsele preferate, pe care urmeaza sa le contracteze.

“Este un eveniment unic in Romania, iar pirotehnistii din tara, pe care tot noi i-am autorizat, abia asteapta aceasta intalnire de afaceri si socializare. Dupa cum ati vazut, unii vin insotiti de familie, de prieteni, pentru ca evenimentul de la Sacalaz este, de la an la an, tot mai spectaculos.

Initial, am lansat invitatia pentru 600 de persoane, insa din cauza restrictiilor pandemice, am anuntat ca prezenta la Sacalaz este conditionata de certificatul verde, astfel ca, in final, au venit putin peste 200 de colegi. Avem toate autorizatiile necesare pentru desfasurarea acestei activitati, de aceea nu ne asteptam ca autoritatile sa intervina pentru vreun eventual control sau oprirea prezentarii”, ne-a declarat Dan Pintilie, proprietarul SC Fireshow SRL, care este si presedintele Asociatiei Importatorilor si Comerciantilor de Obiecte Pirotehnice din Romania.

Printre pirotehnistii prezenti la marea intalnire de langa Timisoara s-a aflat si Vasile Martin, proprietarul unui hotel in oraselul bucovinean Vicovu de Sus.

“Colaboram de aproape 20 de ani cu Fireshow si intreprinzatorul Dan Pintilie, bucovinean de-al nostru, si pot sa va spun ca toata lumea are de castigat. Obiectele pirotehnice sunt de cea mai mare calitate, intrucat Dan Pintilie supravegheaza procesul de elaborare si de productie inca din China. La aceasta prezentare am notat, deja, cateva produse extrem de spectaculoase, pe care le vom comanda pentru evenimentele pe care le organizam acasa”, a precizat omul de afaceri din judetul Suceava.

Intrucat accesul la acest eveniment a fost cenzurat pentru a fi respectate regulile pandemice, este posibil ca, in aceasta toamna, sa fie reluat pentru un alt grup de 200 de pirotehnisti din tara, care abia asteapta sa-si faca stocuri pentru celebrarile din urmatoarele luni. (G.I.)

Leave a Reply