Soferita care a lovit intentionat un politist aflat pe motocicleta, care o urmarea in trafic, condamnata la 9 ani si jumatate de inchisoare si plata unor despagubiri de 283.000 lei

Sentinta dura a Tribunalului Buzau in cazul soferitei in varsta de 33 de ani, care, anul trecut, a lovit intentionat cu masina un politist pe motocicleta, care o urmarea, iar apoi si-a continuat drumul. Judecatorii buzoieni au stabilit ca fapta femeii este de o gravitate extrema, astfel ca au decis condamnarea acesteia la 9 ani si jumatate de inchisoare si la plata a peste 280.000 de lei despagubiri civile pentru daunele materiale si morale provocate in urma accidentului.


Anda Vladescu, o tanara psiholog din Buzau, se afla, in luna august, a anului 2020, la volanul masinii personale, pe o strada din Buzau, cand politistul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzau, a observat defectiuni la sistemul de semnalizare si a incercat sa o opreasca.

Pentru ca soferita nu a oprit, politistul pe motocicleta a pornit in urmarirea ei, iar la iesirea din municipiul Buzau spre Ploiesti tanara a virat spre stanga cu intentia de a-l lovi pe politist, moment in care motocicleta acestuia a fost proiectata intr-un autoturism care circula pe contrasens si a luat foc.

„Condamna inculpata Vladescu Anda Ioana la pedeapsa de 9 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, in  dauna victimei Popa Adrian Dumitru”, se mentioneaza in sentinta magistratilor de la Tribunalul Buzau.

Totodata, magistratii Tribunalului Buzau au stabilit ca femeia sa-i plateasca politistului 200.000 de lei pentru prejudiciul moral suferit, dar si peste 80.000 de lei catre IPJ Buzau pentru motocicleta distrusa in accident.

„Obliga inculpata sa plateasca partii civile Inspectoratul Judetean de Politie Buzau suma de 83.807,78 lei cu titlu de despagubiri civile pentru daune materiale. In baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ., obliga inculpata sa plateasca partii civile Popa Adrian Dumitru suma de 200.000  lei cu titlu de despagubiri civile pentru daune morale”, se mai arata in sentinta judecatorilor buzoieni.

Sentinta Tribunalului Buzau pronuntata, joi, 14 septembrie 2021, nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicare.

Anda Vladescu, tanara acuzata de ultraj calificat, a fost arestata preventiv in 20 august, la o zi dupa ce a provocat accidentul, si se afla, in continuare, in arest preventiv.

Soferita condamnata pentru tentativa de omor asupra unui politist ar fi pupila lui Ciolacu, unii zic chiar tiitoarea! (V.E.)

Leave a Reply