Noua organigrama a Primariei Timisoara, suspendata definitiv! Decanul Baroului Timis trebuie sa convinga instanta de fond ca administratia locala ar functiona la fel chiar si fara cei 33 de sefi si angajati “maziliti” de primarul Dominic Fritz

Curtea de Apel Timisoara a decis sa mentina hotararea Tribunalul Timis de suspendare a noii organigrame din Primaria Timisoara, impusa de primarul Dominic Fritz fara o dezbatere publica si fara avizul comisiei paritare, astfel ca a respins recursul formulat de Consiliul Local al Municipiului Timisoara si Primarul Municipiului Timisoara.


Astfel, pana la eventuala anulare a Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 237/15.06.2021 si a actelor subsecvente emise in baza respectivei hotarari, in cadrul unui alt proces deschis de Sindicatului Liber al Angajatilor (SLA) Primariei Municipiului Timisoara, organigrama primarului Fritz ramane suspendata.

Asadar, toti cei 33 de angajati care au fost concediati sau mutati pe alte functii – Chis Culita, Bere Adrian, Rodica Aurelian, Paul Nadinov, Mirela Toc, Alexandru Rogobete, Andrei Bandrabur, Adrian Colojoara, Vasile Cioca, Mircea Mara, Cristian Hoarca, Cristian Caragiov, Sergiu Daniel Chiu, Elena Tischer, Iudit Bere, Mihai Valceanu, Oana Cristina Munteanu, Mirabela Gosa, Alina Belu, Ana Georgiu, Cipu Paun Mirela, Adrian Aldea, Laura Prelucran, Doina Purdea, Vlad Cheta, Gabriela Borcsi, Marius Suciu, Cristina Prodan, Mioara Astefanoaie, Adela Balajel, Florian Crisovan, Cosmin Colongin, Lavinia Bucatea – vor trebui platiti, chiar si in perioada acestui litigiu, cu salariile specifice functiilor avute in momentul implementarii noii organigrame.

“Obliga recurentii – parati la plata catre intimatul – reclamant Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara si din Serviciile aflate in Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara a sumei de 4.760 lei cheltuieli de judecata in recurs. Definitiva”, se mai mentioneaza in Hotarare 1383/2021 pronuntata azi, 19.10.2021, de Curtea de Apel Timisoara.

Mai este timp pentru decanul Baroului Timis, Sergiu Stanila (foto), care a semnat cu Primaria Timisoara un contract de peste 20.000 de euro pentru salvarea acestei organigrame, sa pregateasca o strategie prin care sa convinga judecatorii care vor solutiona dosarul de fond ca administratia locala va functiona la fel sau chiar mai bine fara cei 33 de functionari publici “maziliti” de primarul Fritz. (G.I.)

Leave a Reply