Guvernul Ciolos 2 a “picat” in Parlament! A primit doar 88 de voturi, desi ar fi avut nevoie de 234 de voturi pentru a fi investit

Dupa cum era de asteptat, Guvernul Ciolos nu a reusit sa obtina numarul necesar de voturi pentru a fi investit, rezultat previzibil, de altfel, astfel ca se va prelungi criza politica. Au fost 88 de voturi “pentru”, in conditiile in care, pentru a fi investit, Cabinetul USR ar fi avut nevoie de 234 de voturi. Potrivit anuntului oficial, la sedinta din parlament au participat 343 de senatori si deputati, au fost exprimate 272 de voturi valabile, din care 184 au fost impotriva investirii Guvernului Ciolos.


“Sper inca o data ca mesajul nostru sa ii convinga pe parlamentari, pentru sa solutia este aici”, a afirmat Ciolos, cu putin timp inainte de sedinta Parlamentului, insa sperantele sale s-au prabusit in urma votului in plen.

Totusi, in conditiile in care Ciolos se baza pe voturile celor 80 de parlamentari ai partidului, reiese ca acesta a primit 10 voturi de la alte partide, in conditiile in care doi USR-isti au absentat de la dezbateri din cauze medicale.

Urmeaza ca presedintele Klaus Iohannis sa numeasca un alt premier, care sa incerce formarea unui guvern care sa treaca prin parlament. “Nu m-am simtit deloc folosit, suntem singurii care au pus pe masa ceva. In rest, sunt doar povesti. PSD si PNL nu au venit cu nicio solutie”, a declarat Dacian Ciolos la terminarea “mascaradei”, cum a numit, deputatul de Timis, Alfred Simonis,  aceasta procedura sortita esecului inca de la inceput… (Mara Ion)

Leave a Reply