ALERTA Amenzi de 400.000 de lei si patru dosare penale, bilantul sanctiunilor pandemice aplicate de Politia Romana, in ultimele 24 de ore

Politistii au aplicat, in ultimele 24 de ore, 2.343 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 400.000 de lei, in urma a 100.215 verificari cu privire la respectarea masurilor si interdictiilor impuse pentru prevenirea pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.


„In urma activitatilor derulate, au fost constatate patru infractiuni de zadarnicirea combaterii bolilor, fiind intocmite patru dosare penale”, a informat, azi, Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), prin intermediul unui comunicat de presa.

Politisti, impreuna cu jandarmi, politisti de frontiera, cadre ISU, politisti locali, reprezentanti ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Ministerului Transporturilor si ai autoritatilor publice locale, au desfasurat 509 actiuni de verificare a modului in care se respecta masurile de protectie sanitara la nivel national.

„In continuare, principalul obiectiv al actiunilor Politiei Romane in contextul pandemiei vizeaza protejarea sanatatii romanilor. Politistii se afla permanent la datorie si vor interveni cu fermitate in toate situatiile in care legea este incalcata”, arata sursa citata.

IGPR recomanda tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie si sa nu se expuna la riscuri. (V.E.)

Leave a Reply