FLAGRANT. Alti doi inspectori de la ANAF, retinuti de procurori in momentul in care primeau plicuri cu spagi de cate 4.000 de lei

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 19 octombrie 2021, a inculpatilor:


Busu Mihai si Anagnoste Stere, inspectori in cadrul A.N.A.F. – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 18 octombrie 2021, inculpatii Busu Mihai si Anagnoste Stere, in calitatile mentionate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse intre de 4.000 si 5.000 lei, de la administratorul unei societati comerciale (martor in cauza).

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinsi de cei doi inculpati pentru ca, in urma controlului fiscal pe care il realizau, acestia sa formuleze concluzii care sa nu determine declansarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.

In acelasi context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, in plicuri distincte, cate 4.000 lei de fiecare, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. (I.P.)

Leave a Reply