O pensiune din Timisoara, “gara” clandestina pentru 30 de migranti. Politistii de frontiera i-au depistat in timp ce asteptau momentul plecarii spre tari din vestul Europei

Politistii de frontiera timisoreni, in cooperare cu jandarmi din Timisoara, au depistat 30 de migranti straini intr-o pensiune din municipiu, care nu-si justificatau prezenta in zona, in cadrul unei actiuni desfasurate in sistem integrat pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, anunta Agerpres.


In urma actiunii, acestia au identificat la pensiune 30 de cetateni din India, Egipt si Pakistan cu varste cuprinse intre 13 si 39 de ani, majoritatea avand documente temporare de identitate pentru solicitantii de azil, dar care nu isi justificau prezenta pe raza judetului Timis, arata un comunicat al Politiei de Frontiera Timisoara, remis, miercuri.

Dupa finalizarea tuturor verificarilor, solicitantii de azil au fost indrumati sa revina in Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din tara, unde sunt cazati si inregistrati. Totodata, ofiterii de politie judiciara din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au verificat persoanele fara documente, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Actiunile desfasurate in sistem integrat de prevenire si combatere a migratiei ilegale pe raza judetului Timis vor continua.

De asemenea, politistii de frontiera din cadrul Sectorului mehedintean Portile de Fier II au depistat opt cetateni egipteni si sirieni care au traversat fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcatiuni gonflabile pentru a intra ilegal in Romania din Serbia.

La aproximativ 100 metri de malul romanesc, cei opt barbati au sarit in fluviul Dunarea, cotele apelor fiind scazute, si s-au indreptat spre malul romanesc, iar persoana care conducea ambarcatiunea s-a intors la malul sarbesc.

Imediat, un echipaj al Politiei de Frontiera a intervenit pentru aducerea in siguranta a celor opt persoane la mal, totodata fiind anuntate autoritatile sarbe, in vederea luarii masurilor ce se impun pentru identificarea conducatorului ambarcatiunii.

Ulterior, cei opt cetateni straini au fost condusi la sediul sectorului pentru verificari, unde li s-a facut triajul epidemiologic de catre echipajul medical.

In cadrul primelor verificari, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni din Egipt si Siria, opt adulti, cu varste cuprinse intre 24 si 61 de ani, care au parasit teritoriul Serbiei incercand sa intre fraudulos in Romania, cu ajutorul ambarcatiunii gonflabile condusa de un cetatean sarb.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari, urmand ca la finalizare sa fie dispuse masurile legale care se impun. (I.P.)

Foto: arhiva

Leave a Reply