Nespresso aduce universul cafelei exceptionale mai aproape de consumatorii din vestul tarii, la IULIUS TOWN (P)

Nespresso, unul dintre simbolurile din industria mondiala de cafea, a deschis prima sa locatie din Timisoara in Iulius Mall, parte a ansamblului mixt IULIUS TOWN. Iubitorii licorii negre vor gasi la parterul mall-ului toate sortimentele brandului, inclusiv editiile limitate, precum si o selectie de accesorii si espressoare Nespresso. Acesta este cel de-al saptelea punct de vanzare din Romania.


Si de aceasta data, noua locatie Nespresso intruneste cele mai inalte standarde in industria de retail de lux si ofera o experienta deosebita de cumparare, precum si o calatorie in universul Nespresso.

„Deschiderea unui punct de vanzare Nespresso in Timisoara este o bucurie si o mandrie pentru toata echipa. Ne dorim ca universul Nespresso sa fie accesibil iubitorilor de cafea de pretutindeni si sa le oferim posibilitatea de a avea o experienta de cumparare si consum la cele mai ridicate standarde.

Prin interactiunea cu specialistii nostri, consumatorii au ocazia sa afle mai multe despre variatele sortimente de cafea pe care le oferim, potrivite tuturor preferintelor de gust, dar si despre modalitatile sustenabile prin care acestea sunt obtinute.

Consideram ca este foarte important ca iubitorii de cafea sa inteleaga ca, dincolo de asigurarea calitatii exceptionale a cafelei, ca parte a angajamentelor de sustenabilitate, Nespresso face constant demersuri pentru a sustine si proteja comunitatile de fermieri, cat si mediul inconjurator, prin intermediul programului AAA Sustainable Quality™.

De asemenea, vrem sa le aratam acestora cat de usor se pot implica in aceste demersuri, colectand si recicland capsulele de cafea utilizate. Acestea pot fi aduse pentru a fi reciclate in orice magazin Nespresso sau predate curierului la primirea unei comenzi online”, a declarat Ana Maria Doxan, noul Business Executive Officer al Nespresso Romania.

Despre Nespresso

Cu sediul central in Lausanne, Elvetia, Nestlé Nespresso SA este un simbol emblematic pentru industria cafelei de cea mai inalta calitate. Pe plan local, brandul este gestionat si reprezentat de Divizia Nespresso, parte a Grupului Nestlé.

Compania colaboreaza cu peste 122.000 de fermieri, in 15 tari producatoare de cafea, prin intermediul Programului Nespresso AAA Sustainable Quality™. Lansat in 2003 in colaborare cu Organizatia Non-Guvernamentala Rainforest Alliance, Programul AAA este o abordare unica in ceea ce priveste productia de cafea, axandu-se pe cea mai buna calitate a boabelor verzi de cafea, obtinuta doar prin practici responsabile, sustenabile.

Programul sprijina fermierii de cafea prin investitii in infrastructura si in comunitatile lor, politici de plata gandite in avantajul acestora, prin sustinerea in implementarea de practici de agricultura regenerabila si oferirea accesului la programe de formare si asistenta tehnica.

Toate acestea conduc la imbunatatirea permanenta a calitatii cafelei, dezvoltarii sustenabile si productivitatii plantatiilor de cafea – cei trei piloni reprezentati de triplul A din numele programului. Aceasta abordare aduce si imbunatatirea conditiilor sociale, de mediu si economice ale comunitatilor fermierilor de cafea in toate zonele vizate.

In septembrie 2020, Nespresso si-a luat angajamentul ca pana in 2022 orice ceasca de cafea Nespresso sa aiba o amprenta de carbon neutra. Compania si-a atins obiectivul de a neutraliza amprenta de carbon generata de procesele operationale (categoriile 1 si 2) inca din 2017, iar in acesti doi ani isi va indreapta eforturile catre neutralizarea emisiilor de carbon care apar ca urmare a operatiunilor logistice si in ciclul de viata al produselor (categoria 3).

In Romania, Nespresso a introdus in premiera, in 2018, propria infrastructura de colectare si reciclare a capsulelor de cafea utilizate, avand capacitatea de a colecta si recicla in totalitate capsulele de cafea pe care le comercializeaza. Iubitorii cafelei Nespresso pot aduce capsulele utilizate in magazinele Nespresso sau le pot trimite prin curier, de oriunde din tara, fara niciun cost, atunci cand primesc o noua comanda de cafea. (I.P.)

Pentru mai multe informatii, accesati www.nespresso.com/ro

Persoane de contact Nespresso Romania

Alexandra Mociulschi – Marketing Manager | alexandra.mociulschi@nespresso.com

Codrina Cazacu – Brand Communication Coordinator | codrina.cazacu@nespresso.com

Leave a Reply