Directia Finantelor Publice Timisoara: ANAF a demarat actiuni de control la marii contribuabili

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a demarat 100 de actiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare in ceea ce priveste conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achizitionate si utilizate de catre acestia.


La operatorii economici unde au fost finalizate verificarile, inspectorii ANAF au constatat ca 87% dintre acestia s-au conformat, iar pentru ceilalti, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sanctiuni contraventionale, conform legislatiei in vigoare.

Reamintim operatorilor economici ca termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit.

Pe portalul www.anaf.ro, sectiunea “Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibila la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF   contribuabilii pot accesa informatii detaliate despre conectare (Legislatia, Ghidul conectarii, evidenta AMEF etc.).

Actiunile de control derulate de ANAF avand aceasta tematica, vor continua in perioada urmatoare atat in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, cat si pentru a asigura un mediu concurential corespunzator. (I.P.)
Leave a Reply