Criza termoficarii din Timisoara se adanceste! Tribunalul Timis a obligat SC Colterm SA sa achite peste 700.000 de euro complexului energetic din Oltenia, contravaloarea lignitului livrat la inceputul anului

Un necaz nu vine niciodata singur, iar aceasta vorba din popor se confirma si in cazul Primariei Timisoara, care se confrunta cu cea mai mare criza a termoficarii orasului din ultimii 30 de ani. Asadar, dupa ce E.ON a anuntat ca, din cauza datoriilor mari, va intrerupe livrarea de gaze naturale catre Colterm, a aparut o situatie critica si in relatia cu un important furnizor de carbune.


Este vorba despre Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, care, in 4.08.2021, a inregistrat o actiune civila la Tribunalul Timis (nr. 3518/30/2021) prin care solicita obligarea Colterm la plata unor datorii restante.

La termenul din 12.10.2021, instanta de judecata a dat castig de cauza furnizorului de carbune si a dispus ca societatea de termoficare a Timisoarei sa achite cantitatile de lignit furnizate la inceputul acestui an.

„Admite cererea avand ca obiect ordonanta de plata formulata de creditoarea SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A., in contradictoriu cu debitoarea COMPANIA LOCALA DE TERMOFICARE COLTERM S.A..

Obliga pe debitoare la plata catre creditoare, in termen de 20 de zile de la comunicarea ordonantei de plata, a sumei de 3.614.045,05 lei reprezentand contravaloarea cantitatii de lignit energetic furnizat, accize si corectii pret pentru perioada decembrie 2020-februarie 2021. Obliga pe debitoare la plata catre creditoare a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Executorie. Cu drept de cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare. Cererea in anulare se va depune la Tribunalul Timis”, se mentioneaza in Hotararea 585/2021, pronuntata in 12.10.2021.

In cazul in care solutia a fost comunicata, deja, companiei Colterm, este foarte posibil ca aceasta hotarare sa fi fost contestata, deja, pentru a se amana cat mai mult momentul decontarii celor peste 700.000 de euro catre complexul energetic din Oltenia. (G.I.)

Leave a Reply