E.ON Energie Romania explica de ce a „taiat” gazul Timisoarei si vine cu o solutie pentru ca bolnavii din spitale sa nu sufere de frig

E.ON Energie Romania anunta ca a luat decizia de a nu mai reinnoi contractul de furnizare a gazelor cu Colterm, din cauza datoriilor de 76 milioane de lei, insa readuce in discutie solutia salvatoare, care s-a mai vehiculat in spatiul public, pentru ca spitalele si alte institutii care detin centrale proprii sa aiba caldura: furnizarea de gaze naturale direct spitalelor si celorlalte institutii, in baza unor contracte incheiate cu fiecare unitate in parte.


Iata comunicatul de tip oferta al E.ON Romania:

„Compania noastra raspunde astfel apelului facut de medicii din Timisoara pentru gasirea unor solutii alternative, asa incat aceste spitale sa beneficieze in continuare de caldura si apa calda si pacientii sa nu aiba de suferit din lipsa acestora. Aceasta solutie poate fi pusa rapid in practica la acele unitati care detin centrale termice proprii si care, astfel, isi vor putea continua activitatea normal.

Ne exprimam speranta ca impreuna putem gasi rapid solutii avand in vedere ca incheierea unui nou contract cu Colterm nu este fezabila. E.ON Energie Romania a luat decizia de a nu mai reinnoi contractul de furnizare a gazelor catre societatea de termoficare avand in vedere datoriile istorice considerabile si lipsa oricarei perspective fezabile pentru sezonul rece.

In ultimele luni, furnizarea gazelor naturale catre Colterm s-a realizat pe baza unor contracte pe perioade foarte scurte de timp, cu plata in avans, conditii care nu au fost respectate de cele mai multe ori. Chiar si asa, datoriile curente ale Colterm SA au continuat sa creasca, ajungand la o valoare curenta de peste 12 milioane de lei, majorand la circa 76 de milioane de lei datoriile totale acumulate in ultimii ani”, se arata in comunicatul companiei. (Mara Ion)

Leave a Reply