DOLIU in breasla jurnalistilor banateni! Doru Dinu Glavan, presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, a murit dupa infectarea cu Covid-19

Jurnalistul resitean Doru Dinu Glavan, presedintele Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, a murit la varsta de 75 de ani, potrivit unui comunicat al UZPR transmis duminica. Conform sursei citate, Doru Dinu Glavan s-a stins din viata la Resita, orasul sau natal, in urma unor complicatii generate de infectarea cu COVID-19.


In varsta de 75 de ani, Doru Dinu Glavan a inceput sa publice la varsta de 14 ani, iar la varsta de 18 ani ajunge colaborator in presa locala si regionala.

In 1965, la 19 ani, devine corespondent al ziarului „Sportul popular”, cunoscut mai tarziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. In curand, este angajat cronicar sportiv al postului national de radio, continuand sa publice si in presa scrisa.

„Calitatile sale de reporter sunt unanim recunoscute si apreciate, motiv pentru care Radio Bucuresti l-a trimis sa transmita si sa comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele si Cupele Mondiale de atletism, natatie si gimnastica, Jocurile Olimpice de Iarna de la Sarajevo. Transmite in Romania, cu mult profesionalism, din Europa, Asia si Australia”, afirma sursa citata.

Din initiativa sa a luat fiinta, in 1995, la Resita, Fundatia Radio Caras-Severin. Dupa un an, la 8 august 1996, Radio Romania Resita capata statut oficial de post public local al Societatii Romane de Radioteleviziune si emite pentru prima data in eter. In decurs de cativa ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glavan, Radio Resita ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audienta, acoperind nu numai intregul teritoriu al judetului Caras-Severin si parti importante din judetele limitrofe, ci si teritoriile locuite de romani in Voivodina si pe Valea Timocului.

Doru Dinu Glavan era la al treilea mandat de presedinte al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, organizatie pentru care a reusit sa obtina statutul de „Uniune de creatie de utilitate publica”. (Sursa: Agerpres)

Leave a Reply