Procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara a infirmat clasarea primita de avocatul Carin Antonescu in dosarul legat de nedenuntarea interlopilor care pregateau „reducerea la tacere” a unui jurnalist

Curtea de Apel Timisoara urmeaza sa se pronunte asupra deciziei procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Marius Neculcea, de redeschidere a urmaririi penale in dosarul in care un avocat din Baroul Timis a fost cercetat pentru instigare la savarsirea unei infractiuni si nedenuntarea unor fapte penale.


Este vorba despre Carin Antonescu, care a fost inregistrat clandestin, in 11.09.2019, in timp ce-i transmitea liderului interlop Lucian Boncu, prin intermediul tovarasului sau Alin Huc, sa mai amane rafuiala cu un jurnalist local.

“Sunt incercat, ca ma-ncearca toata lumea pe mine, ca eu nu pun botu’ la prostiile astea, sti!? Si nu i-am zis nimica lui Bota si nici nu aveam ce sa-i spun, stii?! De aia, atata i-am spus: Ba, spune-i lui Luci, daca vrea sa-l faca, nu acuma, dupa ce a aparut articolul, sa mai stea o luna si dupa aceea sa-l faca, daca vrea neaparat! Am zis asa sau nu? Linisteste-l”, este unul dintre fragmentele din stenogramele aflate in posesia procurorilor, care, deocamdata, nu a dus la inculparea avocatului.

De altfel, procurorul de caz a decis clasarea acuzatiilor, insa jurnalistul nu a fost de acord cu solutia si a contestat-o la procurorul general. In acelasi dosar este cercetat si fostul politist Dragan Ilin, care este acuzat de nedenuntarea unor fapte penale, adica a operatiunii interlope prin care jurnalistul urma sa fie redus la tacere.

„Stiu cine a facut inregistrarea si a predat-o procurorilor, un interlop care a fost scos din toate dosarele penale in care era cercetat, ca recompensa pentru ajutorul dat anchetatorilor. Asupra inregistrarii originale s-a intervenit tehnic, pentru a fi pastrata doar vocea mea si a celui ce inregistra, intrucat ar fi trebuit sa se auda si alte persoane care erau la mine la birou, de ziua mea.

Avocatul meu a sustinut ca faptele cercetate de Parchetul de pe langa Curtea de Apel, si daca ar fi existat, nu au fost savarsite cu forma de vinovatie ceruta de legea penala. Procurorul de caz a inteles acest lucru si speram ca si instanta de judecata isi va insusi concluziile procurorului care au stat la baza ordonantei de clasare”, ne-a lamurit Carin Antonescu. Urmatorul termen pentru dosarul 1374/59/2021, in 18 noiembrie. (G.I.)

Foto: arhiva

Leave a Reply