Fosta ministra Raluca Pruna, despre numirea Alinei Gorghiu la Justitie: ”O propunere rationala in acest sprint direct cu capul in zid!”

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei in Guvernul Ciolos, a criticat numirea Alinei Gorghiu la Justitie, printr-un mesaj publicat sambata seara pe Facebook. Pruna a descris propunerea ”sprint direct cu capul in zid”, spunand ca este o propunere ”ca sa fim siguri ca ne spargem capul definitiv”.


Fostul ministru al Justitiei a amintit de propunerea Alinei Gorghiu pentru ca cei condamnati la inchisoare cu executare si care au primit pedepse mai mici de 7 ani sa execute condamnarile la domiciliu si ca, in aceste zile, nu a luat nicio pozitie publica vizavi de criza termoficarii din Timisoara.

Pruna a mai spus ca nu are ”nicio asteptare pe continut” de la noua propunere a PNL pentru Justitie si a criticat faptul ca aceasta este parlamentar de Timis desi nu apartine locului: ”Singura legatura fiind probabil ca e simplu sa candidezi in Circumscriptia in care stii sigur ca vei fi ales”, a comentat Raluca Pruna:

Ii urez succes Alinei Ghorghiu ca ministru al justitiei. E o propunere rationala in acest sprint direct cu capul in zid. Adica e o propunere ca sa fim siguri ca ne spargem capul definitiv.

Pe continut, nu am nicio asteptare de la Ghorghiu ca ministru al justitiei. Singurul lucru legat preocuparile pe justitie ale doamnei Ghorghiu de care imi amintesc era propunerea de a executa acasa condamnari la puscarie pentru pedepse de pana la 7 ani – adica pentru talharii, furturi calificate, violuri care nu sunt in grup, diverse forme de trafic, coruptie. Cam atat pot eu cita din calitatea de ales jurist al doamnei.

Ce altceva face doamna Ghorghiu? Este de mai multe legislaturi aleasa in Circumscriptia Timis, nefiind din Timis si singura legatura fiind probabil ca e simplu sa candidezi in Circumscriptia in care stii sigur ca vei fi ales. In aceasta calitate asteptam o pozitie publica fata de situatia din Timisoara. Un apel la Citu sa aloce bani din fondul de rezerva pentru a debloca partial macar situatia. O pozitie publica fata de cetatenii Timisoarei care au votat-o senator. Nimic.

Singurele postari sunt ode pentru Citu, de inteles caci iata merge acum la Justitie, si un mesaj entuziast despre PNRR si cum vin 3.7 miliarde de euro ca si cand ar fi avut vreo contributie la PNRR. Vin banii daca faceti si cateva reforme si vestea proasta e ca daca vin e mai greu sa ii furati. Cum spuneam: succes! Voi urmari cu entuziasm si o sincera curiozitate profesionala audierea”, este mesajul scris de Raluca Pruna pe Facebook.

In loc de concluzie, o putem cita pe avocata Elenina Nicut: „Practic, asistam la o adevarata inclestare a titanilor: absolventa de drept la Ecologica vs absolventa de drept la Cantemir.” (Mara Ion)

Leave a Reply