FOTO Ferme de cannabis care alimentau piata drogurilor din zona Moldovei, puse pe butuci de procurorii DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus, in 28 octombrie, retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui numar de 8 inculpati, pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc in forma cultivarii, vanzarii si a introducerii in tara.


In cauza s-a retinut faptul ca, inculpatii au abordat diferite modalitati de procurare a drogurilor, procedand fie la cultivarea, atat indoor cat si outdoor, fie la importul din afara tarii, iar, ulterior, drogurile astfel obtinute le-au oferit spre vanzare.

De asemenea, o parte dintre inculpati au alimentat pietele de cannabis de pe raza judetului Iasi, dar si a altor judete limitrofe, de mai mult timp, realizaand astfel profituri substantiale.

La data de 28.10.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat un numar de 14 perchezitii domiciliare, in urma carora au fost ridicate aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezina de cannabis (hasis), 460 de plante cannabis totalizand 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, 5 cantare de precizie, zeci de aparate folosite la infiintarea si intretinerea culturilor indoor si fertilizanti, precum si sumele de 54.000 de euro, 61.000 de lei.

Inculpatii au fost prezentati Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva, care i-a trimis in spatele gratiilor pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Suceava, al lucratorilor de politie din cadrul IPJ Iasi, al jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau si IJJ Iasi si al politistilor de frontiera din cadrul ITPF Iasi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (I.P.)

Leave a Reply