O noua PREMIERA la Teatrul National din Timisoara! Umor absurd si comic feroce in “Piesa pentru femei si barbati” (P)

Solidar cu publicul sau, Teatrul National din Timisoara pregateste o noua premiera: Piesa pentru femei si barbati, in scenarizarea si regia artistica a lui Sabin Popescu, dupa scenetele si proza dramatica a lui Daniil Harms, un nume din ce in ce mai prezent, din ce in ce mai bine ancorat intr-un prezent caruia nu ii este, totusi, contemporan.


Umor absurd, comic feroce, lumea lui Daniil Harms se dezarticuleaza in clisee, demonstrand ca pana si mica ticalosie de zi cu zi, nascuta din refuzul de a avea propria identitate si de a o recunoaste pe cea a celor din jur, pana si lipsa de orizont pot deveni sursa pentru imaginatie si pentru acel ras sanatos, rasul bunului simt.

O suita de istorioare absurde cu un aer teribil de familiar, Piesa despre femei si barbati este o comedie abraziva ale carei personaje distopice compun tiparul unei societati in pragul – sau in mijlocul – unei dictaturi pe cat de subtile, pe atat de eficiente: dictatura spiritului.

Distributia spectacolului ii reuneste pe actorii Andrei Chifu / Bogdan Spiridon, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Laura Avarvari, Daniela Bostan si copilul Luca Nitu. Decorul e semnat de Zsolt Fehervári, costumele de Gabriela Strugaru-Popa, sound-designul ii apartine lui Sebastian Hamburger, light designul – lui Florian Putere.

Premiera are loc marti, 2 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului National.

Biletele pot fi achizitionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agentia de bilete „Marasesti” (str. Marasesti nr. 2, orar marti – duminica, intre orele 11 – 19). Precizam ca numarul de locuri este limitat in functie de normele de distantare in vigoare. (I.P.)

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply