Verdict ANI. Managerul Spitalului Orasenesc din Jimbolia, Daniela Cirlig, s-a aflat in conflict de interese. A semnat acte cu privire la incadrarea si promovarea profesionala a unor rude si afini in cadrul spitalului

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca doi manageri de spital si un director s-au aflat in stare de incompatibilitate sau conflict de interese. Potrivit unui comunicat al ANI transmis marti, Daniela Cirlig, manager al Spitalului Orasenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia din judetul Timis, s-a aflat in conflict de interese, deoarece in perioada exercitarii functiei de manager (5 decembrie 2017 – 31 martie 2021) a incheiat si semnat acte administrative cu privire la incadrarea si promovarea profesionala a unor rude si afini in cadrul spitalului, incalcand prevederile art. 178, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 95/2006.


Printre rudele angajate se afla si cumnata sa, Diana Cirlig, asistent medical coordonator al Ambulatoriului integrat al Spitalului „Dr. Karl Diel” din Jimbolia. De remarcat ca, desi s-a aflat in conflict de interese, Daniela Cirlig a participat la concursul de manager organizat de Primaria Jimbolia, pe care l-a si castigat, fiind la al V-lea mandat de manager.

Valeria Badea, fost manager al Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbarcea” Brasov, s-a aflat in incompatibilitate in perioada iunie 2016 – ianuarie 2019, intrucat a exercitat simultan functiile de manager si medic titular in cadrul propriului cabinet.

Marcel Maghiar, director financiar-contabil in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, judetul Bihor, se afla in stare de incompatibilitate, intrucat exercita simultan cu functia de director si functiile de administrator in cadrul unei societati comerciale (incepand cu data de 22 noiembrie 2016) si cenzor in cadrul unei alte societati comerciale (incepand cu data de 14 mai 2021).

Conform ANI, Marcel Maghiar a mai exercitat functia de cenzor simultan cu functia de director financiar – contabil in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea si in perioada 4 mai 2018 – 4 mai 2021, incalcand prevederile art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006. (V.E.)

Sursa foto: digi TV

One thought on “Verdict ANI. Managerul Spitalului Orasenesc din Jimbolia, Daniela Cirlig, s-a aflat in conflict de interese. A semnat acte cu privire la incadrarea si promovarea profesionala a unor rude si afini in cadrul spitalului

Leave a Reply