AUR a anuntat ca a inceput strangerea de semnaturi pentru suspendarea presedintelui Klaus Iohannis. „Au semnat si parlamentari de la PNL”, sustine co-presedintele George Simion

George Simion, co-presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor a anuntat, astazi, ca s-a declansat procedura pentru suspendarea presedintelui.


„Azi, 1 noiembrie, anuntam initierea procedurilor pentru suspendarea presedintelui Klaus Iohannis. Am inceput colectarea de semnaturi in randul parlamentarilor. Ne-au promis mai multi parlamentari de la mai multe partide ca vor semna. (…) Invitam toate formatiunile politice sa mi se alature. Ne-au semnat deja si parlamentari de la PNL”, a declarat Simion.

Ulterior, el a nuantat ca sunt parlamentari PNL care „achieseaza” la ideea suspendarii. „Azi pornim de la zero semnaturi”, a spus el. Simion a spus ca l-a vazut la televizor pe Ludovic Orban care a vorbit despre demiterea presedintelui, a vorbit cu el si se va intalni cu el.

Potrivit Constitutiei presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Parlament, dupa consultarea Curtii Constitutionale, in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei.

Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa. Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui.

Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.

Leave a Reply