Factura de termoficare a Timisoarei pentru luna noiembrie, peste 30 milioane de lei. „Va trebui si din bugetul local sa taiem la sange din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm”, spune primarul Dominic Fritz

Primarul Timisoarei a emis un comunicat de presa, luni seara, pentru a anunta ca CJ Timis va acoperi o parte din factura de gaz a Colterm si ca, pentru a trece cu bine peste luna noiembrie, factura de combustibil pe care Colterm trebuie sa o plateasca este de peste 30 milioane de lei. Adica nu mai putin de 6 milioane de euro.


Iata comunicatul transmis de Primaria Timisoara:

„In momente dificile este important sa actionam solidar. Consiliul Judetean Timis va acorda 1.215.000 de lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a Colterm, iar pentru asta ii multumesc. Estimarile noastre arata ca pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru functionarea in regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud.

Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie sa o plateasca in urmatoarele 30 de zile pentru a alimenta cu caldura si apa calda casele timisorenilor si spitalele racordate la sistemul centralizat de incalzire, chiar daca afara inca nu este ger, iar productia a trecut preponderent pe carbune.

In Timisoara locuieste aproape jumatate din populatia judetului Timis, oameni care contribuie prin taxele si impozitele lor la bunastarea judetului si a zonei. Este un gest de solidaritate normal in astfel de aceste vremuri grele pe care le traversam cu totii.

Banii judeteni sunt un gest important in acest context si va trebui si din bugetul local sa taiem la sange din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm. Dar avem nevoie si de un ajutor imediat de la Guvern.

In acest context, am avut azi, impreuna cu peste 20 de primari de municipii o intalnire cu premierul Florin Citu, pentru a gasi impreuna o solutie pentru termoficarea centralizata din tara. Cu totii ne confruntam cu aceleasi probleme. Am primit asigurari ca Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt si sper ca acest lucru sa se intample cat mai repede. Milioane de oameni din aceasta tara, racordati la sisteme centralizate de incalzire, se uita in aceste momente spre Guvern pentru sprijin si pentru ca aceasta criza energetica sa nu se transforme intr-una umanitara.” (I.P.)

Leave a Reply