Sorin Grindeanu este noul sef interimar al Camerei Deputatilor. “Nu ma intereseaza nicio functie, cu atat mai putin cea de presedinte al Camerei Deputatilor”, anunta politicianul banatean in urma cu doua saptamani

Sorin Grindeanu, prim-vicepresedintele PSD, este noul sef interimar al Camerei Deputatilor, pentru doua saptamani, dupa ce mandatul liberalului Florin Roman a expirat. Potrivit votului, de marti dimineata, din Biroul Permanent, politicianul banatean a primit 7 voturi. Patru voturi au venit de la PSD, unul de la UDMR, unul de la AUR si unul de la minoritati. Din partea USR a fost propusa Cristina Pruna.


„Am fost propusa, astazi, de colegul meu Ionut Mosteanu pentru a prelua interimatul conducerii Camerei Deputatilor pentru doua saptamani. PNL a decis sa nu voteze deloc. Asta a insemnat ca au dat pe mana PSD conducerea interimara a Camerei Deputatilor. Sorin Grindeanu (PSD) este de astazi presedinte interimar”, a scris Cristina Pruna, vicepresedintele Camerei Deputatilor din partea USR, marti pe Facebook.

Reamintim ca, in 21 octombrie, Sorin Grindeanu anunta ca doreste functii legitime si pline si nu „functii trase din caciula, asa cum au facut cei de la PNL si USR!”. „O precizare, pentru ca vad ca deja a inceput sarabanda speculatiilor pe surse. Nu ma intereseaza nicio functie, cu atat mai putin cea de presedinte al Camerei Deputatilor. Voi ocupa intotdeauna doar pozitii legitimate prin vot sau date prin forta unor majoritati. Nu functii trase din caciula, asa cum au facut cei de la PNL si USR!”, scria Sorin Grindeanu, la vremea respectiva, pe contul sau de Facebook.

Florin Roman, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a preluat, in 18 octombrie, interimatul la sefia Camerei, dupa ce postul a fost lasat liber de Ludovic Orban. Deputatul liberal a fost votat in sedinta Biroului Permanent al Camerei pentru o perioada de doua saptamani, pentru o conducere rotativa, pana cand urma sa se  contureze o noua majoritate, care sa voteze un nou presedinte.

De aceasta data, prin acceptarea tacita a lui Grindeanu la sefia Camerei, PNL-ul arata ca-si doreste formarea unei coalitii stabile cu PSD… (Mara Ion)

Leave a Reply