Procuror trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara, dupa ce a tergiversat solutionarea a 160 de dosare penale

Procurorul Eugen Stoina, fost sef al DNA Bucuresti, actualmente procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara, in urma unui control tematic, fiind acuzat ca a tergiversat solutionarea a 160 de dosare penale si, mai mult, a pus la pastrare interceptarile din doua dosare solutionate. Inspectia Judiciara.


„A tergiversat solutionarea a 160 dosare penale… A pastrat notele de redare interceptari in doua dosare solutionate, cu incalcarea dispozitiilor din Codul de procedura penala referitoare la manipularea, inregistrarea si conservarea materialelor rezultate din supravegherea tehnica”, se mentioneaza in raportul de control.

Stoina a fost trimis in judecata disciplinara pentru nu mai putin de trei abateri disciplinare prevazute de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile, nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente si exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM urmeaza sa se pronunte in acest caz grav, procurorul Eugen Stoina riscand chiar excluderea din magistratura.

„La data de 19 august 2021 Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de domnul Stoina Eugen, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu. (…) Inspectorul judiciar a retinut faptul ca procurorul a tergiversat solutionarea unui numar de 160 dosare penale ce-i fusesera repartizate, a primit un dosar cu propunere de solutionare direct de la politistul care avea atributii de a preda corespondenta la parchet, fara ca acesta sa-i fie repartizat in acest scop de catre prim-procurorul parchetului si fara a fi inregistrat in evidentele parchetului cu aceste mentiuni, si a pastrat notele de redare interceptari in doua dosare solutionate, cu incalcarea dispozitiilor din Codul de procedura penala referitoare la manipularea, inregistrarea si conservarea materialelor rezultate din supravegherea tehnica”, se mentioneaza in raspunsul Inspectiei Judiciare oferit jurnalistilor de la portalul Lumea Justitiei. (V.E.)

Leave a Reply