Procurorii i-au „stirbit” imaginea publica! Fostul sef de la Permise si Inmatriculari Suceava a dat in judecata DNA-ul si cere despagubiri de 500.000 de euro

Fostul sef al Serviciului de Permise si Inmatriculari Suceava, comisarul sef Radu Obreja, a dat in judecata Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si cere despagubiri de 500.000 de euro, deoarece, sustine acesta, institutia care il ancheteaza a „scapat” in mass-media „informatii care ii prejudiciaza imaginea”, potrivit Monitorul de Suceava.


Avocatul lui Radu Obreja a decalarat pentru presa locala ca informatiile care au aparut in presa, in special cele legate de interceptarile din dosar, ar fi aparut trunchiat si „ar fi avut ca scop distorsionarea adevarului”. Mai mult, aparitia acestora in spatiul public ar fi pus „presiune suplimentara pe judecatori”.

„S-a ajuns prea departe, dincolo de ce inseamna ancheta penala, urmarire penala, faza nepublica a procesului penal, prin publicarea in mass-media locala si nationala a unor pasaje trunchiate din dosarul instrumentat de DNA Serviciul Teritorial Suceava, prin care s-a creat o presiune  suplimentara asupra judecatorilor investiti cu solutionarea cererilor formulate de inculpat”, a declarat avocatul Bogdan Voronca, luni, pentru Monitorul de Suceava.

Avocatul mai spune ca informatiile trunchiate ajunse in presa i-au afectat politistului pana si relatiile de familie si ca suma de 500.000 de euro, solicitata ca despagubire in instanta, este prea mica pentru a acoperi prejudiciul de imagine care i s-a adus. „Pe de alta parte, s-a urmarit defaimarea domnului Obreja Radu, a familiei Obreja in general, probele prezentate trunchiat nefacand decat sa creeze un prejudiciu moral incomensurabil, prin ruperea relatiilor de familie si nu numai”, a mai punctat acesta.

Fostul sef de la Permise Suceava este trimis in judecata in nu mai putin de trei dosare. Procurorii DNA au anuntat, pe 27 octombrie, ca au trimis in judecata 34 de inculpati, intre care si Radu Obreja, intr-un dosar de fraudare a probei practice a examenului pentru permis din Suceava. Acesta ar fi primit de la cursanti, prin interpusi, sume cuprinse intre 600 si 5.500 de euro pentru promovarea candidatilor.

In cel de-al doilea dosar, fostul sef de la Permise Suceava este acuzat ca ar fi dat mita unui ofiter al serviciului secret din cadrul MAI pentru a primi informatii care sa-l ajute sa scape de anchetatori.

In cel de-al treilea dosar, ajuns deja pe rolul instantelor de judecata, Radu Obreja este acuzat ca ar fi beneficiat de ajutor din partea unui ofiter din cadrul Serviciului Judetean Suceava al Directiei Generale Anticoruptie, care i-ar fi furnizat, de asemenea, informatii din interiorul structurii, astfel incat acesta sa nu cada in plasa anchetatorilor, mai scrie Monitorul de Suceava. (V.E.)

Sursa foto: StiriSuceava.net

Leave a Reply